RetailDetail Real Estate Congress | RetailDetail

RetailDetail Real Estate Congress

RetailDetail Real Estate Congress

De impact van het internet valt niet meer te ontkennen. Hoewel het kostenplaatje voor de retailer hetzelfde blijft, daalt de klantenfrequentie en staan de marges onder druk. Wat te doen? Schrijf u in voor het Real Estate Congress en hoor het van experten!

Hoofdprogramma:

Cor Molenaar (Prof. Erasmus Universiteit Rotterdam)
"Hebben winkels nog wel toekomst?"

Als alles op internet gekocht kan worden waarom zouden klanten dan nog naar winkels gaan? De uitdaging van winkelcentra is dan ook klanten te motiveren om van de zetel te komen en naar het centrum te gaan, om te winkelen, te vermaken of te eten! Wat is dan de nieuwe hybride retailwereld? Het gaat om het motiveren van klanten, het samenwerken tussen real estate, gemeente en ondernemers om klan ten te motiveren. Een innovatieve uitdaging!


Bram Thomas (COO Uplace)
"Winkelen van de toekomst: de all-in-one experience destination"

Een steeds langer wordend to-do-lijstje combineren met de eigen prioriteiten is de uitdaging van vandaag: we willen allemaal een goede ouder, partner en professional zijn. We willen tijd vrijmaken voor sport, hobby's, cultuur, vrienden en familie. Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar ontdekkingen en belevenissen, naar verrijkende wow-ervaringen.


Jan De Nys (Managing Director at Retail Estates NV)
"Winkeliers en hun winkelpanden: op zoek naar een nieuw evenwicht?"

De druk die uitgaat van de moeilijkere economische omgeving doet ons soms vergeten dat de belangrijkste dynamiek in het winkelvastgoed uitgaat van de relatie tussen de winkeliers en hun klanten en hun gedeelde drang naar vernieuwing. Investeerders en politici proberen de spelregels te bepalen voor dit spel waar alle aandacht gaat naar de verliezers.

 

Gevolgd door: Panelgesprek met vooraanstaande retailers, met als dagvoorzitter Jo Vanmeirhaeghe (Algemeen Secretaris RFB).

 

Praktisch: Donderdag 20 maart 2014 in The Retail House, Ankerrui 9 - 2000 Antwerpen

Voor inschrijvingen en meer informatie, klik hier. LAATSTE KANS om in te schrijven: het congres is zo goed als volzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Back to top