RetailDetail Real Estate Congress

RetailDetail Real Estate Congress

De impact van het internet valt niet meer te ontkennen. Hoewel het kostenplaatje voor de retailer hetzelfde blijft, daalt de klantenfrequentie en staan de marges onder druk. Wat te doen? Schrijf u in voor het Real Estate Congress en hoor het van experten!

Hoofdprogramma:

Cor Molenaar (Prof. Erasmus Universiteit Rotterdam)
"Hebben winkels nog wel toekomst?"

Als alles op internet gekocht kan worden waarom zouden klanten dan nog naar winkels gaan? De uitdaging van winkelcentra is dan ook klanten te motiveren om van de zetel te komen en naar het centrum te gaan, om te winkelen, te vermaken of te eten! Wat is dan de nieuwe hybride retailwereld? Het gaat om het motiveren van klanten, het samenwerken tussen real estate, gemeente en ondernemers om klan ten te motiveren. Een innovatieve uitdaging!


Bram Thomas (COO Uplace)
"Winkelen van de toekomst: de all-in-one experience destination"

Een steeds langer wordend to-do-lijstje combineren met de eigen prioriteiten is de uitdaging van vandaag: we willen allemaal een goede ouder, partner en professional zijn. We willen tijd vrijmaken voor sport, hobby's, cultuur, vrienden en familie. Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar ontdekkingen en belevenissen, naar verrijkende wow-ervaringen.


Jan De Nys (Managing Director at Retail Estates NV)
"Winkeliers en hun winkelpanden: op zoek naar een nieuw evenwicht?"

De druk die uitgaat van de moeilijkere economische omgeving doet ons soms vergeten dat de belangrijkste dynamiek in het winkelvastgoed uitgaat van de relatie tussen de winkeliers en hun klanten en hun gedeelde drang naar vernieuwing. Investeerders en politici proberen de spelregels te bepalen voor dit spel waar alle aandacht gaat naar de verliezers.

 

Gevolgd door: Panelgesprek met vooraanstaande retailers, met als dagvoorzitter Jo Vanmeirhaeghe (Algemeen Secretaris RFB).

 

Praktisch: Donderdag 20 maart 2014 in The Retail House, Ankerrui 9 - 2000 Antwerpen

Voor inschrijvingen en meer informatie, klik hier. LAATSTE KANS om in te schrijven: het congres is zo goed als volzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top