RetailDetail Real Estate Congress | RetailDetail

RetailDetail Real Estate Congress

RetailDetail Real Estate Congress

De impact van het internet valt niet meer te ontkennen. Hoewel het kostenplaatje voor de retailer hetzelfde blijft, daalt de klantenfrequentie en staan de marges onder druk. Wat te doen? Schrijf u in voor het Real Estate Congress en hoor het van experten!

Hoofdprogramma:

Cor Molenaar (Prof. Erasmus Universiteit Rotterdam)
"Hebben winkels nog wel toekomst?"

Als alles op internet gekocht kan worden waarom zouden klanten dan nog naar winkels gaan? De uitdaging van winkelcentra is dan ook klanten te motiveren om van de zetel te komen en naar het centrum te gaan, om te winkelen, te vermaken of te eten! Wat is dan de nieuwe hybride retailwereld? Het gaat om het motiveren van klanten, het samenwerken tussen real estate, gemeente en ondernemers om klan ten te motiveren. Een innovatieve uitdaging!


Bram Thomas (COO Uplace)
"Winkelen van de toekomst: de all-in-one experience destination"

Een steeds langer wordend to-do-lijstje combineren met de eigen prioriteiten is de uitdaging van vandaag: we willen allemaal een goede ouder, partner en professional zijn. We willen tijd vrijmaken voor sport, hobby's, cultuur, vrienden en familie. Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar ontdekkingen en belevenissen, naar verrijkende wow-ervaringen.


Jan De Nys (Managing Director at Retail Estates NV)
"Winkeliers en hun winkelpanden: op zoek naar een nieuw evenwicht?"

De druk die uitgaat van de moeilijkere economische omgeving doet ons soms vergeten dat de belangrijkste dynamiek in het winkelvastgoed uitgaat van de relatie tussen de winkeliers en hun klanten en hun gedeelde drang naar vernieuwing. Investeerders en politici proberen de spelregels te bepalen voor dit spel waar alle aandacht gaat naar de verliezers.

 

Gevolgd door: Panelgesprek met vooraanstaande retailers, met als dagvoorzitter Jo Vanmeirhaeghe (Algemeen Secretaris RFB).

 

Praktisch: Donderdag 20 maart 2014 in The Retail House, Ankerrui 9 - 2000 Antwerpen

Voor inschrijvingen en meer informatie, klik hier. LAATSTE KANS om in te schrijven: het congres is zo goed als volzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.