RetailDetail Real Estate Congress | RetailDetail

RetailDetail Real Estate Congress

RetailDetail Real Estate Congress

De impact van het internet valt niet meer te ontkennen. Hoewel het kostenplaatje voor de retailer hetzelfde blijft, daalt de klantenfrequentie en staan de marges onder druk. Wat te doen? Schrijf u in voor het Real Estate Congress en hoor het van experten!

Hoofdprogramma:

Cor Molenaar (Prof. Erasmus Universiteit Rotterdam)
"Hebben winkels nog wel toekomst?"

Als alles op internet gekocht kan worden waarom zouden klanten dan nog naar winkels gaan? De uitdaging van winkelcentra is dan ook klanten te motiveren om van de zetel te komen en naar het centrum te gaan, om te winkelen, te vermaken of te eten! Wat is dan de nieuwe hybride retailwereld? Het gaat om het motiveren van klanten, het samenwerken tussen real estate, gemeente en ondernemers om klan ten te motiveren. Een innovatieve uitdaging!


Bram Thomas (COO Uplace)
"Winkelen van de toekomst: de all-in-one experience destination"

Een steeds langer wordend to-do-lijstje combineren met de eigen prioriteiten is de uitdaging van vandaag: we willen allemaal een goede ouder, partner en professional zijn. We willen tijd vrijmaken voor sport, hobby's, cultuur, vrienden en familie. Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar ontdekkingen en belevenissen, naar verrijkende wow-ervaringen.


Jan De Nys (Managing Director at Retail Estates NV)
"Winkeliers en hun winkelpanden: op zoek naar een nieuw evenwicht?"

De druk die uitgaat van de moeilijkere economische omgeving doet ons soms vergeten dat de belangrijkste dynamiek in het winkelvastgoed uitgaat van de relatie tussen de winkeliers en hun klanten en hun gedeelde drang naar vernieuwing. Investeerders en politici proberen de spelregels te bepalen voor dit spel waar alle aandacht gaat naar de verliezers.

 

Gevolgd door: Panelgesprek met vooraanstaande retailers, met als dagvoorzitter Jo Vanmeirhaeghe (Algemeen Secretaris RFB).

 

Praktisch: Donderdag 20 maart 2014 in The Retail House, Ankerrui 9 - 2000 Antwerpen

Voor inschrijvingen en meer informatie, klik hier. LAATSTE KANS om in te schrijven: het congres is zo goed als volzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.