Tot 19 grote winkels op Beringse be-Mine

Tot 19 grote winkels op Beringse be-Mine

In het winkelproject op de voormalige mijnsite be-Mine in Beringen kunnen dertien tot negentien grote winkels komen. Dat blijkt uit de socio-economische vergunning die door het stadsbestuur van Beringen werd afgeleverd.

Aanvulling op stadskern

Het winkelproject van 15.000 m² komt aan de voet van de terril achteraan op het mijnterrein. Daarvoor wordt een centrale parking voor meer dan 800 voertuigen aangelegd, die bereikbaar wordt via een nieuwe toegangsweg vanaf de rotonde op de Koolmijnlaan.

 

Beringen wil er in de eerste plaats winkels inplanten waarvoor in het centrum geen ruimte is, voornamelijk zaken waar volumineuze goederen worden verkocht. Het moet daardoor complementair worden met Beringen-centrum, waar winkels voor dagelijkse benodigdheden en mode de toon moeten zetten.

 

Een deel van de nieuwe winkels zal bestaan uit een herlokalisering van bestaande perifere baanwinkels. Voor de overige invulling willen de eigenaars van de site en het stadsbestuur nieuwe handelszaken aantrekken die vandaag nog geen vestiging hebben in West-Limburg.

 

Halvering van oorspronkelijke plannen

De oorspronkelijke plannen voor een winkelpark op de voormalige mijnterreinen gingen nog uit van een oppervlakte van 28.000 tot 34.000 m², maar dat leverde tegenkanting van onder meer Unizo op. Tegen de nieuwe plannen heeft de organisatie geen bezwaar.

 

Be-Mine wil volgend jaar al starten met de bouw, zodat het complex kan opengaan in 2016. Het retailpark maakt deel uit van een masterplan voor de herbestemming van de mijnsite. Naast ruimte voor winkelen voorziet het in ruimte voor wonen, recreatie en toerisme. Het geheel moet een nieuwe aantrekkingspool worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

22/01/2018

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

17/01/2018

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Back to top