Tot 19 grote winkels op Beringse be-Mine | RetailDetail

Tot 19 grote winkels op Beringse be-Mine

Tot 19 grote winkels op Beringse be-Mine

In het winkelproject op de voormalige mijnsite be-Mine in Beringen kunnen dertien tot negentien grote winkels komen. Dat blijkt uit de socio-economische vergunning die door het stadsbestuur van Beringen werd afgeleverd.

Aanvulling op stadskern

Het winkelproject van 15.000 m² komt aan de voet van de terril achteraan op het mijnterrein. Daarvoor wordt een centrale parking voor meer dan 800 voertuigen aangelegd, die bereikbaar wordt via een nieuwe toegangsweg vanaf de rotonde op de Koolmijnlaan.

 

Beringen wil er in de eerste plaats winkels inplanten waarvoor in het centrum geen ruimte is, voornamelijk zaken waar volumineuze goederen worden verkocht. Het moet daardoor complementair worden met Beringen-centrum, waar winkels voor dagelijkse benodigdheden en mode de toon moeten zetten.

 

Een deel van de nieuwe winkels zal bestaan uit een herlokalisering van bestaande perifere baanwinkels. Voor de overige invulling willen de eigenaars van de site en het stadsbestuur nieuwe handelszaken aantrekken die vandaag nog geen vestiging hebben in West-Limburg.

 

Halvering van oorspronkelijke plannen

De oorspronkelijke plannen voor een winkelpark op de voormalige mijnterreinen gingen nog uit van een oppervlakte van 28.000 tot 34.000 m², maar dat leverde tegenkanting van onder meer Unizo op. Tegen de nieuwe plannen heeft de organisatie geen bezwaar.

 

Be-Mine wil volgend jaar al starten met de bouw, zodat het complex kan opengaan in 2016. Het retailpark maakt deel uit van een masterplan voor de herbestemming van de mijnsite. Naast ruimte voor winkelen voorziet het in ruimte voor wonen, recreatie en toerisme. Het geheel moet een nieuwe aantrekkingspool worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.