Tot 19 grote winkels op Beringse be-Mine | RetailDetail

Tot 19 grote winkels op Beringse be-Mine

Tot 19 grote winkels op Beringse be-Mine

In het winkelproject op de voormalige mijnsite be-Mine in Beringen kunnen dertien tot negentien grote winkels komen. Dat blijkt uit de socio-economische vergunning die door het stadsbestuur van Beringen werd afgeleverd.

Aanvulling op stadskern

Het winkelproject van 15.000 m² komt aan de voet van de terril achteraan op het mijnterrein. Daarvoor wordt een centrale parking voor meer dan 800 voertuigen aangelegd, die bereikbaar wordt via een nieuwe toegangsweg vanaf de rotonde op de Koolmijnlaan.

 

Beringen wil er in de eerste plaats winkels inplanten waarvoor in het centrum geen ruimte is, voornamelijk zaken waar volumineuze goederen worden verkocht. Het moet daardoor complementair worden met Beringen-centrum, waar winkels voor dagelijkse benodigdheden en mode de toon moeten zetten.

 

Een deel van de nieuwe winkels zal bestaan uit een herlokalisering van bestaande perifere baanwinkels. Voor de overige invulling willen de eigenaars van de site en het stadsbestuur nieuwe handelszaken aantrekken die vandaag nog geen vestiging hebben in West-Limburg.

 

Halvering van oorspronkelijke plannen

De oorspronkelijke plannen voor een winkelpark op de voormalige mijnterreinen gingen nog uit van een oppervlakte van 28.000 tot 34.000 m², maar dat leverde tegenkanting van onder meer Unizo op. Tegen de nieuwe plannen heeft de organisatie geen bezwaar.

 

Be-Mine wil volgend jaar al starten met de bouw, zodat het complex kan opengaan in 2016. Het retailpark maakt deel uit van een masterplan voor de herbestemming van de mijnsite. Naast ruimte voor winkelen voorziet het in ruimte voor wonen, recreatie en toerisme. Het geheel moet een nieuwe aantrekkingspool worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Back to top