Tot 19 grote winkels op Beringse be-Mine | RetailDetail

Tot 19 grote winkels op Beringse be-Mine

Tot 19 grote winkels op Beringse be-Mine

In het winkelproject op de voormalige mijnsite be-Mine in Beringen kunnen dertien tot negentien grote winkels komen. Dat blijkt uit de socio-economische vergunning die door het stadsbestuur van Beringen werd afgeleverd.

Aanvulling op stadskern

Het winkelproject van 15.000 m² komt aan de voet van de terril achteraan op het mijnterrein. Daarvoor wordt een centrale parking voor meer dan 800 voertuigen aangelegd, die bereikbaar wordt via een nieuwe toegangsweg vanaf de rotonde op de Koolmijnlaan.

 

Beringen wil er in de eerste plaats winkels inplanten waarvoor in het centrum geen ruimte is, voornamelijk zaken waar volumineuze goederen worden verkocht. Het moet daardoor complementair worden met Beringen-centrum, waar winkels voor dagelijkse benodigdheden en mode de toon moeten zetten.

 

Een deel van de nieuwe winkels zal bestaan uit een herlokalisering van bestaande perifere baanwinkels. Voor de overige invulling willen de eigenaars van de site en het stadsbestuur nieuwe handelszaken aantrekken die vandaag nog geen vestiging hebben in West-Limburg.

 

Halvering van oorspronkelijke plannen

De oorspronkelijke plannen voor een winkelpark op de voormalige mijnterreinen gingen nog uit van een oppervlakte van 28.000 tot 34.000 m², maar dat leverde tegenkanting van onder meer Unizo op. Tegen de nieuwe plannen heeft de organisatie geen bezwaar.

 

Be-Mine wil volgend jaar al starten met de bouw, zodat het complex kan opengaan in 2016. Het retailpark maakt deel uit van een masterplan voor de herbestemming van de mijnsite. Naast ruimte voor winkelen voorziet het in ruimte voor wonen, recreatie en toerisme. Het geheel moet een nieuwe aantrekkingspool worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.