Vastned verkoopt 11 “niet-strategische winkelpanden” | RetailDetail

Vastned verkoopt 11 “niet-strategische winkelpanden”

Vastned verkoopt 11 “niet-strategische winkelpanden”

Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op de betere winkelpanden in de populairste winkelstraten van grotere steden, heeft in ons land 11 niet-strategische panden verkocht voor circa 26 miljoen euro.

20.000 m² de deur uit

De desinvestering betreft een portefeuille van baanwinkels en 'high street shops' in Borgloon, Froyennes, Grivegnée, Hasselt, Heusden-Zolder, La Louvière, Mortsel, Overpelt, Sint-Niklaas, Tienen en Vilvoorde. De 11 panden hebben samen een winkeloppervlakte van 20.000 m² en genereren elk jaar circa 1,9 miljoen euro aan brutohuurinkomsten.

 

Welke prijs Vastned heeft gekregen voor de 11 panden, is niet bekend. Wel geeft de vastgoedonderneming toe dat de nettoverkoopprijs (na onder andere aftrek van verkoopkosten) "circa 4% onder de boekwaarde per 31 december 2014" ligt. Door niet-strategisch vastgoed te verkopen en 'premium city high street shops' te kopen, wil Vastned naar eigen zeggen de kwaliteit van haar portefeuille verbeteren, met als doel stabielere en meer voorspelbare resultaten te behalen.

 

"Ik ben trots op de kwaliteitsslag die het Belgische team heeft weten te realiseren in de portefeuille het afgelopen jaar", zegt Taco de Groot, CEO van Vastned. "We wisten voor zo'n 27 miljoen euro acquisities te plegen in de populaire winkelstraten van Antwerpen en niet-strategisch vastgoed te verkopen in verschillende kleinere plaatsen voor ongeveer 31 miljoen euro." De vastgoedportefeuille van Vastned is circa 1,7 miljard euro waard en omvat zo'n 97.000 m² winkeloppervlakte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken.