Vastned verkoopt 11 “niet-strategische winkelpanden”

Vastned verkoopt 11 “niet-strategische winkelpanden”

Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op de betere winkelpanden in de populairste winkelstraten van grotere steden, heeft in ons land 11 niet-strategische panden verkocht voor circa 26 miljoen euro.

20.000 m² de deur uit

De desinvestering betreft een portefeuille van baanwinkels en 'high street shops' in Borgloon, Froyennes, Grivegnée, Hasselt, Heusden-Zolder, La Louvière, Mortsel, Overpelt, Sint-Niklaas, Tienen en Vilvoorde. De 11 panden hebben samen een winkeloppervlakte van 20.000 m² en genereren elk jaar circa 1,9 miljoen euro aan brutohuurinkomsten.

 

Welke prijs Vastned heeft gekregen voor de 11 panden, is niet bekend. Wel geeft de vastgoedonderneming toe dat de nettoverkoopprijs (na onder andere aftrek van verkoopkosten) "circa 4% onder de boekwaarde per 31 december 2014" ligt. Door niet-strategisch vastgoed te verkopen en 'premium city high street shops' te kopen, wil Vastned naar eigen zeggen de kwaliteit van haar portefeuille verbeteren, met als doel stabielere en meer voorspelbare resultaten te behalen.

 

"Ik ben trots op de kwaliteitsslag die het Belgische team heeft weten te realiseren in de portefeuille het afgelopen jaar", zegt Taco de Groot, CEO van Vastned. "We wisten voor zo'n 27 miljoen euro acquisities te plegen in de populaire winkelstraten van Antwerpen en niet-strategisch vastgoed te verkopen in verschillende kleinere plaatsen voor ongeveer 31 miljoen euro." De vastgoedportefeuille van Vastned is circa 1,7 miljard euro waard en omvat zo'n 97.000 m² winkeloppervlakte.

Tags: