Vastned verkoopt 11 “niet-strategische winkelpanden” | RetailDetail

Vastned verkoopt 11 “niet-strategische winkelpanden”

Vastned verkoopt 11 “niet-strategische winkelpanden”

Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op de betere winkelpanden in de populairste winkelstraten van grotere steden, heeft in ons land 11 niet-strategische panden verkocht voor circa 26 miljoen euro.

20.000 m² de deur uit

De desinvestering betreft een portefeuille van baanwinkels en 'high street shops' in Borgloon, Froyennes, Grivegnée, Hasselt, Heusden-Zolder, La Louvière, Mortsel, Overpelt, Sint-Niklaas, Tienen en Vilvoorde. De 11 panden hebben samen een winkeloppervlakte van 20.000 m² en genereren elk jaar circa 1,9 miljoen euro aan brutohuurinkomsten.

 

Welke prijs Vastned heeft gekregen voor de 11 panden, is niet bekend. Wel geeft de vastgoedonderneming toe dat de nettoverkoopprijs (na onder andere aftrek van verkoopkosten) "circa 4% onder de boekwaarde per 31 december 2014" ligt. Door niet-strategisch vastgoed te verkopen en 'premium city high street shops' te kopen, wil Vastned naar eigen zeggen de kwaliteit van haar portefeuille verbeteren, met als doel stabielere en meer voorspelbare resultaten te behalen.

 

"Ik ben trots op de kwaliteitsslag die het Belgische team heeft weten te realiseren in de portefeuille het afgelopen jaar", zegt Taco de Groot, CEO van Vastned. "We wisten voor zo'n 27 miljoen euro acquisities te plegen in de populaire winkelstraten van Antwerpen en niet-strategisch vastgoed te verkopen in verschillende kleinere plaatsen voor ongeveer 31 miljoen euro." De vastgoedportefeuille van Vastned is circa 1,7 miljard euro waard en omvat zo'n 97.000 m² winkeloppervlakte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Back to top