Vastned verkoopt 11 “niet-strategische winkelpanden”

Vastned verkoopt 11 “niet-strategische winkelpanden”

Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op de betere winkelpanden in de populairste winkelstraten van grotere steden, heeft in ons land 11 niet-strategische panden verkocht voor circa 26 miljoen euro.

20.000 m² de deur uit

De desinvestering betreft een portefeuille van baanwinkels en 'high street shops' in Borgloon, Froyennes, Grivegnée, Hasselt, Heusden-Zolder, La Louvière, Mortsel, Overpelt, Sint-Niklaas, Tienen en Vilvoorde. De 11 panden hebben samen een winkeloppervlakte van 20.000 m² en genereren elk jaar circa 1,9 miljoen euro aan brutohuurinkomsten.

 

Welke prijs Vastned heeft gekregen voor de 11 panden, is niet bekend. Wel geeft de vastgoedonderneming toe dat de nettoverkoopprijs (na onder andere aftrek van verkoopkosten) "circa 4% onder de boekwaarde per 31 december 2014" ligt. Door niet-strategisch vastgoed te verkopen en 'premium city high street shops' te kopen, wil Vastned naar eigen zeggen de kwaliteit van haar portefeuille verbeteren, met als doel stabielere en meer voorspelbare resultaten te behalen.

 

"Ik ben trots op de kwaliteitsslag die het Belgische team heeft weten te realiseren in de portefeuille het afgelopen jaar", zegt Taco de Groot, CEO van Vastned. "We wisten voor zo'n 27 miljoen euro acquisities te plegen in de populaire winkelstraten van Antwerpen en niet-strategisch vastgoed te verkopen in verschillende kleinere plaatsen voor ongeveer 31 miljoen euro." De vastgoedportefeuille van Vastned is circa 1,7 miljard euro waard en omvat zo'n 97.000 m² winkeloppervlakte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

22/01/2018

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

17/01/2018

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

11/01/2018

Tal van Oost-Vlaamse gemeentebesturen hebben van Unizo Oost-Vlaanderen een brief in de bus gekregen waarin de ondernemersorganisatie waarschuwt voor de komst van een groot outletcenter langs de E40. “Dit bedreigt de lokale handel”, klinkt het.

Back to top