Vastned verkoopt 11 “niet-strategische winkelpanden”

Vastned verkoopt 11 “niet-strategische winkelpanden”

Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op de betere winkelpanden in de populairste winkelstraten van grotere steden, heeft in ons land 11 niet-strategische panden verkocht voor circa 26 miljoen euro.

20.000 m² de deur uit

De desinvestering betreft een portefeuille van baanwinkels en 'high street shops' in Borgloon, Froyennes, Grivegnée, Hasselt, Heusden-Zolder, La Louvière, Mortsel, Overpelt, Sint-Niklaas, Tienen en Vilvoorde. De 11 panden hebben samen een winkeloppervlakte van 20.000 m² en genereren elk jaar circa 1,9 miljoen euro aan brutohuurinkomsten.

 

Welke prijs Vastned heeft gekregen voor de 11 panden, is niet bekend. Wel geeft de vastgoedonderneming toe dat de nettoverkoopprijs (na onder andere aftrek van verkoopkosten) "circa 4% onder de boekwaarde per 31 december 2014" ligt. Door niet-strategisch vastgoed te verkopen en 'premium city high street shops' te kopen, wil Vastned naar eigen zeggen de kwaliteit van haar portefeuille verbeteren, met als doel stabielere en meer voorspelbare resultaten te behalen.

 

"Ik ben trots op de kwaliteitsslag die het Belgische team heeft weten te realiseren in de portefeuille het afgelopen jaar", zegt Taco de Groot, CEO van Vastned. "We wisten voor zo'n 27 miljoen euro acquisities te plegen in de populaire winkelstraten van Antwerpen en niet-strategisch vastgoed te verkopen in verschillende kleinere plaatsen voor ongeveer 31 miljoen euro." De vastgoedportefeuille van Vastned is circa 1,7 miljard euro waard en omvat zo'n 97.000 m² winkeloppervlakte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bouw nieuwe winkelsite in Lier gestart

16/11/2017

Deze week zijn de grondwerken gestart voor een nieuwe winkelsite langs de Antwerpsesteenweg in Lier. Onder meer Decathlon en het gloednieuwe woonwinkelconcept Ygo hebben hun komst al bevestigd.

Toekomstig winkelcentrum Verviers zoekt nieuwe naam

16/11/2017

De groep City Mall, die sinds kort het project Au fil de l’eau in Verviers in handen heeft, is op zoek naar een nieuwe naam voor het winkelcentrum. Die naam strookt immers niet helemaal met de werkelijkheid en is bezoedeld door jaren van getouwtrek rond het centrum.

Mitiska Reim koopt eerste Franse retailpark

06/11/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Mitiska Reim betreedt nu ook de Franse retailmarkt met de aankoop van een retailpark in de omgeving van Caen. Eerder dit jaar nam het bedrijf al retailparken over in Duitsland, Roemenië en Spanje. 

Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Back to top