Winkelstad Mechelen inviteert retailers | RetailDetail

Winkelstad Mechelen inviteert retailers

Winkelstad Mechelen inviteert retailers

Op donderdag 27 oktober organiseert de stad Mechelen een retailtour, waarbij retailers en vastgoedontwikkelaars de kans krijgen om de troeven van winkelstad Mechelen te ontdekken. 

Stad van de toekomst

The Financial Times plaatste Mechelen in de top 10 van ‘kleine Europese steden van de toekomst’, een nominatie die de Dijlestad zal proberen duidelijk te maken tijdens de retailtour.

 

Burgemeester Bart Somers licht de visie van Mechelen toe, nadien stellen CityD en MOP UrbanDesign het commercieel strategisch plan voor. Verder krijgen deelnemers interessante resultaten uit de retailstudies ‘Shoppen in de binnenstad: wat kan beter?’ en ‘De fysieke winkel vs. E-commerce’ van QRF City Retail. Nadien brengt een wandeling de retailers langs interessante ontwikkelingen in de stad. Als afsluiter is er een walking dinner om te netwerken en vragen te stellen. 

 

Retailers en vastgoedontwikkelaars zijn welkom op 27 oktober om 15u, Kardinaal Mercierplein 2, 2800 Mechelen. Klik hier voor meer informatie en inschrijvingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.