Winkelstad Mechelen inviteert retailers | RetailDetail

Winkelstad Mechelen inviteert retailers

Winkelstad Mechelen inviteert retailers

Op donderdag 27 oktober organiseert de stad Mechelen een retailtour, waarbij retailers en vastgoedontwikkelaars de kans krijgen om de troeven van winkelstad Mechelen te ontdekken. 

Stad van de toekomst

The Financial Times plaatste Mechelen in de top 10 van ‘kleine Europese steden van de toekomst’, een nominatie die de Dijlestad zal proberen duidelijk te maken tijdens de retailtour.

 

Burgemeester Bart Somers licht de visie van Mechelen toe, nadien stellen CityD en MOP UrbanDesign het commercieel strategisch plan voor. Verder krijgen deelnemers interessante resultaten uit de retailstudies ‘Shoppen in de binnenstad: wat kan beter?’ en ‘De fysieke winkel vs. E-commerce’ van QRF City Retail. Nadien brengt een wandeling de retailers langs interessante ontwikkelingen in de stad. Als afsluiter is er een walking dinner om te netwerken en vragen te stellen. 

 

Retailers en vastgoedontwikkelaars zijn welkom op 27 oktober om 15u, Kardinaal Mercierplein 2, 2800 Mechelen. Klik hier voor meer informatie en inschrijvingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Britten noemen Roeselare bij inspirerendste winkelsteden ter wereld

26/04/2018

Niet Brugge, Antwerpen of Gent, maar wel Roeselare prijkt in een Britse lijst van inspirerendste winkelsteden ter wereld. De West-Vlamingen charmeerden retailexperts met hun doordachte mix van shoppinginitiatieven.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.