Autosalon start met historisch hoge kortingen | RetailDetail

Autosalon start met historisch hoge kortingen

Autosalon start met historisch hoge kortingen

Donderdag opent het 94ste Autosalon van Brussel de deuren voor het grote publiek. Dat wordt nu al om de oren geslagen met kortingen van 30% en meer. En iedereen doet mee, want er hangt zoveel van af.

Kortingenoorlog

Meer dan 12.000 euro aan kortingen en extra's op een BMW 518d sedan, ruim 14.000 euro aan voordelen op de Mercedes E-klasse, bijna 10.000 euro op de Volkswagen Tiguan, 7.000 euro op de Opel Astra break. Of spreekt u liever in procenten: 33% korting op de Renault Scénic, 32% korting op de VW Golf...

 

"Er wordt wel eens gezegd dat een Belg geen auto koopt, maar een korting", zegt Tony Verhelle van Autogids. "In andere landen worden ook kortingen gegeven, maar in België is de jacht op korting een sport. Een Belg die niet minstens 10% korting heeft bedongen, wordt aanzien voor een watje."

 

Toch is er dit jaar meer aan de hand, schrijft Urbain Vandormael in zijn blog over de autosector. "De kortingenoorlog heeft te maken met de ongenadige concurrentiestrijd op de Europese markten, maar ook met het geschonden klantenvertrouwen als gevolg van het gesjoemel met de emissiescores door Volkswagen. Hoewel niet bewezen is dat ook andere automerken zich hieraan hebben bezondigd, leeft die indruk bij een deel van de bevolking."

 

Het Brussels autosalon is voor de merken en hun Belgische invoerders cruciaal: de sector realiseert in januari en februari 30 tot 40% van zijn totale jaaromzet. Een start in mineur kunnen we ons in deze omstandigheden absoluut niet veroorloven, zo valt bij nagenoeg elk merk te horen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.