15% korting bij gebruik herbruikbare charcuteriedoos

15% korting bij gebruik herbruikbare charcuteriedoos
Shutterstock

Vanaf vandaag krijgen klanten bij de lokale AD Delhaize van Geetbets korting wanneer ze een herbruikbare charcuteriedoos gebruiken. Liever een korting dan statiegeld, zo vindt uitbater Carl Vanhove.

 

Plastic verpakkingen vermijden

“Mei Plasticvrij” en de “Plastic Attack” op een aantal supermarkten begin deze maand heeft de uitbater van de AD Delhaize in Geetbets op een idee gebracht: hij is een actie gestart tegen het gebruik van plastic verpakkingen. "Aangezien de supermarkten de laatste tijd een beetje beschouwd worden als de grote vervuiler, willen wij nu zelf initiatieven nemen om het gebruik van plastic verpakking te vermijden", zegt Vanhove in de regionale editie van Het Nieuwsblad. "Wij gaan geen extra heffingen of statiegelden in het leven roepen, maar de mensen met een directe korting belonen."

 

Volgens Vanhove heeft iedereen wel een herbruikbare charcuteriedoos in huis. “Zo niet kan men er bij ons eentje kopen tegen 4 euro”, zegt de pientere zakenman. De kennismakingsactie loopt tot 15 augustus en gaat daarna over in 10% korting. “Levenslang”, zo belooft de man.