Carrefour Zelebaan Lokeren sluit eind september

Carrefour Zelebaan Lokeren sluit eind september
Shutterstock.com

De Carrefour Market aan de Zelebaan in Lokeren sluit eind deze maand de deuren. De terugkeer van Albert Heijn bleek de definitieve doodsteek.

 

Fusie

In het pand waar nu de Carrefour nog gevestigd is, opende Albert Heijn in 2014 een grote en moderne supermarkt. Maar na de fusie met Delhaize werd de Nederlandse retailer verplicht de winkel te sluiten op bevel van de Belgische Mededingingsautoriteit BMA. Het was het sein voor Carrefour om er een nieuwe vestiging in onder te brengen.

 

Die nieuwe supermarkt telde aanvankelijk 35 personeelsleden, vandaag nog hooguit 10. “De vestiging is nooit een groot succes geweest”, zegt Carrefour woordvoerdster Siryn Stambouli in Het Nieuwsblad. “De beslissing de deuren dicht te doen hing al een tijdje in de lucht maar is nu definitief. Op 30 september gaan de deuren dicht.”

 

Jumbo de volgende?

Ook volgens het nog aanwezige personeel kwam er nooit veel volk over de vloer. En dat werd er zeker niet beter op toen Albert Heijn eind vorig jaar terugkeerde. “Tegen die terugkeer hebben wij ons verzet. Maar de rechtbank heeft ons in het ongelijk gesteld”, bevestigt Sambouli.


Carrefour heeft wel nog twee vestigingen in de buurt in Lokeren en Zele. Wat er met het pand aan de Zelesbaan zal gebeuren, is niet duidelijk. Geruchten dat Jumbo er zijn intrek zou nemen, worden door de Nederlandse supermarktketen niet bevestigd.