Coca-Cola bouwt tweede voorraadmagazijn in Wilrijk

Coca-Cola kratten in supermarkt
Foto: defotoberg / Shutterstock.com

De bottelaar van Coca-Cola, Coca-Cola European Partners, investeert 13,7 miljoen euro in zijn Antwerpse productie- en distributiefaciliteit. Er komt een tweede magazijn bij, dat plaats kan bieden aan 9.400 paletten frisdrank (vergelijkbaar met 360 vrachtwagens). 

 

Automatisch magazijn van 12 verdiepingen

CCEP bouwt in Antwerpen een extra hoogbouwmagazijn voor het stockeren van paletten. In de automatische hoogbouwmagazijnen staan dranken gestockeerd terwijl ze wachten op distributie. Het huidige automatische magazijn kon echter technisch enkel standaardpaletten stockeren. Ook werd een aanzienlijk deel van de dranken tot nu toe bij externe partijen gestockeerd, wegens gebrek aan ruimte.

 

Er komt nu daarom een tweede automatisch hoogbouwmagazijn van 12 verdiepingen hoog, goed voor een investering van 13,7 miljoen euro maar volgens CCEP tevens goed voor een besparing van 50.000 km aan transport oftewel 43 ton CO2 per jaar. De werken starten in januari 2019 en de bedoeling is om ze af te ronden tegen maart 2020. De uitbreiding komt bovenop een eerdere investering van 2,8 miljoen euro eind vorig jaar om er ook halve paletten te kunnen produceren en leveren aan de detailhandel.

 

CCEP heeft als bottelaar voor The Coca-Cola Company zeven vestigingen in België. In de faciliteit in Wilrijk wordt 413 miljoen liter frisdrank geproduceerd, in zowel pet- als glasverpakkingen, goed voor 21.000 gestockeerde paletten.