Consolidatie in de bakkerswereld

Bakkerij
Shutterstock.com

De Limburgse industriële bakkerij Crelem Bakeries vindt extra productiecapaciteit bij het West-Vlaamse Vermaut’s Boerenbrood. Beide leveren aan de grote supermarktketens. 

 

Complementair

Het Limburgse Crelem, dat dagvers brood levert aan supermarkten als Carrefour, Delhaize en Spar, neemt de productiesite over van de bakkerij uit Lendelede, die onder andere brood levert aan Aldi. De Limburgers hadden nood aan bijkomende productiecapaciteit, omdat hun bestaande vestigingen in Heusden-Zolder en Asse stilaan aan hun maximumcapaciteit zitten, zegt algemeen directeur Geert Coppieters aan De Tijd. Door de overname kan de bakkersgroep het westen van het land beter afdekken. Bovendien is het productaanbod complementair: de West-Vlamingen zijn vooral sterk in traditioneel op steen gebakken brood, koffiekoeken en bladerdeeg.

 

Crelem, goed voor een omzet van 50 miljoen euro, is eigendom van de familie Cretskens. Vermaut’s draait 18,2 miljoen euro en maakt deel uit van afbakspecialist Diversi Foods, die op zijn beurt in handen is van de Duitse voedingsgroep Dr.Oetker.