Delhaize gaat patisserie van bekende Gentse bakker verkopen

Delhaize gaat patisserie van bekende Gentse bakker verkopen

Supermarktketen Delhaize gaat de cake en het suikerbrood van de bekende Gentse bakkerij Bloch verkopen. Jacques Bloch verkocht zijn bakkerij in 2011 aan het bedrijf Culinor, dat nu zorgt voor de comeback.

Medewerking chef-bakker

De producten zullen vanaf 10 oktober te vinden zijn in de Belgische winkels van Delhaize. Voor de creatie van het brood en de cake werkte Culinor samen met Stefan Elias, de voormalige chef-bakker van de Gentse bakkerij. Jacques Bloch is zelf niet betrokken bij het project: hij sloot in 2008 zijn bakkerij in de Gentse Veldstraat en verkocht enkele jaren later de naam door aan Culinor uit Destelbergen.

 

Voorlopig gaat Delhaize enkel cake en suikerbrood verkopen, maar het assortiment kan in de toekomst nog uitgebreid worden. Het is ook mogelijk dat er na verloop van tijd opnieuw een winkel onder de naam Bloch verschijnt in Gent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Back to top