Delhaize opent innovatieve nieuwe winkel in Boekarest

Delhaize opent innovatieve conceptwinkel in Boekarest

Delhaize opent innovatieve conceptwinkel in Boekarest
Ahold Delhaize

De Roemeense supermarktketen Mega Image, onderdeel van het Belgisch-Nederlandse Ahold Delhaize, heeft in het centrum van Boekarest een conceptwinkel geopend. Die moet "een ongeëvenaarde winkelervaring bieden" in het hart van de stad.

 

Modern design in historisch kader

Mega Image, een van de belangrijkste supermarktketens in Roemenië, streek neer in een hippe wijk van de hoofdstad om er een conceptwinkel te openen die de toon moet zetten voor de toekomstige winkels van de keten. De winkel biedt een mix van heldere, ruime interieurs en modern comfort binnen een historisch waardevolle setting: de voorgevel van het gebouw etaleert art-deco-elementen die de sfeer oproepen van het interbellum in Boekarest.

 

De winkel inspireert niet alleen op stilistisch vlak, maar maakt ook indruk met de waaier aan faciliteiten voor klanten. Die vinden er naast een volledig voedingassortiment ook de allereerste authentieke Napolitaanse pizzeria in Roemenië terug: Pane & Pomodoro, dat traditionele pizza bereidt volgens laat 19e-eeuwse recepten en met de beste ingrediënten uit de streek van Napels en Campania. Met dit nieuwe concept hoopt de keten de titel te heroveren van Roemeniës "meest hippe retailmerk" (uitgereikt door Forbes), want dat is alweer geleden van 2015.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.