Delhaize opent innovatieve nieuwe winkel in Boekarest

Delhaize opent innovatieve conceptwinkel in Boekarest

Delhaize opent innovatieve conceptwinkel in Boekarest
Ahold Delhaize

De Roemeense supermarktketen Mega Image, onderdeel van het Belgisch-Nederlandse Ahold Delhaize, heeft in het centrum van Boekarest een conceptwinkel geopend. Die moet "een ongeëvenaarde winkelervaring bieden" in het hart van de stad.

 

Modern design in historisch kader

Mega Image, een van de belangrijkste supermarktketens in Roemenië, streek neer in een hippe wijk van de hoofdstad om er een conceptwinkel te openen die de toon moet zetten voor de toekomstige winkels van de keten. De winkel biedt een mix van heldere, ruime interieurs en modern comfort binnen een historisch waardevolle setting: de voorgevel van het gebouw etaleert art-deco-elementen die de sfeer oproepen van het interbellum in Boekarest.

 

De winkel inspireert niet alleen op stilistisch vlak, maar maakt ook indruk met de waaier aan faciliteiten voor klanten. Die vinden er naast een volledig voedingassortiment ook de allereerste authentieke Napolitaanse pizzeria in Roemenië terug: Pane & Pomodoro, dat traditionele pizza bereidt volgens laat 19e-eeuwse recepten en met de beste ingrediënten uit de streek van Napels en Campania. Met dit nieuwe concept hoopt de keten de titel te heroveren van Roemeniës "meest hippe retailmerk" (uitgereikt door Forbes), want dat is alweer geleden van 2015.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top