Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam
Shutterstock

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

 

Eetmuur met alleen gezonde maaltijden

In tegenstelling tot andere eetmuren biedt de Health Food Wall enkel gezonde kost aan. Anouk Snelders, brein achter het  concept, bedacht het idee tijdens haar studieperiode in de Verenigde Staten. "Het verwonderde me dat er nog geen concept zoals [de Nederlandse snackbarketen] Febo was. Snel, makkelijk en betaalbaar. Maar dan gezond. Daar zag ik een gat in de markt." Na haar studies voeding en diëtiek ging de vegetarische chef meteen aan de slag met het idee. Een gespecialiseerde fabrikant maakte de muur op maat, die plaats zal bieden aan twee salades en vier grote maaltijden. Één voor één testte Snelders het gezonde aanbod op haar eigen familie en kennissen.

 

Grootste moeilijkheid was om ervoor te zorgen dat de gerechten betaalbaar blijven, biologische en verse producten zijn nu eenmaal duurder. Een menu zoals de salade met watermeloen, aardbei, feta en vinaigrette kost zeven tot negen euro. Vegetariërs, veganisten en mensen die glutenvrij eten, komen ook aan hun trekken bij de Health Food Wall. Snelders is immers van mening dat gezond eten samenvalt met milieu en dierenwelzijn.

 

Alle aangeboden maaltijden worden koud aangeboden: een koude luchtstroom zorgt voor de versheid van de producten. Wie liever voor een warme maaltijd opteert, kan deze altijd thuis opwarmen. Wie in alle rust zijn maaltijd wilt nuttigen, kan terecht in de lunchroom waarvan de Health Food Wall deel uitmaakt. Zorg wel ervoor dat je een bankkaart bijhebt: klanten kunnen enkel contactloos betalen, niet met cash. 

 

Niet alleen de ingrediënten biologisch, ook aan de verpakking is gedacht. De maaltijdbakjes gebruiken zo min mogelijk plastic. En indien er plastic aan te pas komt zoals voor de sauzen, bestaat deze uit afbreekbare materialen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.