Euro Gijbels lanceert ultraversplatform

Een up-to-date ultravers aanbod, vandaag per stuk besteld, morgen geleverd: dankzij SuperVersmarkt kunnen buurtwinkels hun klanten dagelijks sushi, gevogelte, bereide maaltijden of salades aanbieden.

 

Efficiënt en ecologisch

Het platform kwam er op vraag van winkeliers die niet dagelijks beleverd worden of bij hun centrale te grote hoeveelheden moeten plaatsen van kort houdbare producten. Voortaan kunnen zij ook dagelijks vlees, gevogelte, vis, maaltijden of brood aangeleverd krijgen. Eén bestelling en één gebundelde levering, dat is handig. 

 

“We brengen onafhankelijke specialisten in vers samen op ons nieuwe SuperVersmarkt platform, om hun producten vlot naar de winkels te brengen. Wij verzamelen de orders van de winkeliers, die hun bestelling ingeven via een gebruiksvriendelijk systeem op de iPad. Onze verspartners leveren de bestellingen in ons distributiecentrum, wij zorgen voor de distributie naar de verkooppunten. Dat is efficiënter en ecologischer. Bovendien stimuleren we zo samen de consumptie van gezonde, verse voeding,” zegt Danny Van Den Bergh van Euro Gijbels

 

Als groothandel in groenten en fruit zag het bedrijf zich goed geplaatst om een oplossing te bieden. Elke ochtend nog voor openingstijd leveren dertig gekoelde vrachtwagens vanuit Geel immers een compleet assortiment groenten en fruit aan 250 winkels. Onder de klanten bevinden zich zowel speciaalzaken als zelfstandige supermarkten: zij kunnen hun shoppers nu een completer versaanbod presenteren.

 

Innovatielab

“We trachten onze klanten altijd meer toegevoegde waarde te bieden. Daarom hebben we een innovatielab opgericht, waar we nieuwe concepten bedenken en uitwerken. Daar is onze SuperVersmarkt uit gekomen. We beheren ook de sociale media van klanten die dat wensen.” 

 

Het assortiment bij Euro Gijbels was mettertijd al flink uitgebreid: ook groenten- en fruitsalades, versneden groenten, verse kruiden, noten olijven en bloemen zijn er beschikbaar, en alles kan per stuk worden besteld, een belangrijk voordeel voor buurtwinkels. Een interessante nieuwe business zijn de versboxen: consumenten kunnen die online bestellen en afhalen in een winkel naar keuze. De boxen met recepten van de Limburgse dieetgoeroe Tim Torfs bijvoorbeeld, zijn een succes. Ze bevatten enkel de verse groenten en fruit, de overige ingrediënten (zoals vlees, specerijen…) staan op een handig boodschappenlijstje zodat klantendie meteen kunnen aankopen in de winkel. 

 

Om de lancering van het nieuwe SuperVersmarkt-platform kracht bij te zetten – en meteen ook de zeventigste verjaardag van het familiebedrijf te vieren – organiseert Euro Gijbels op 3 februari een feestelijk evenement vol verse inspiratie, frisse verrassingen en beleving. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.lanceringsuperversmarkt.be met de code duAY4t84.