Foodbag laat bestellingen leveren door 50-plussers

Foodbag laat bestellingen leveren door 50-plussers
Foodbag

De Gentse maaltijdboxleverancier Foodbag heeft sinds kort 85 gepensioneerden en 50-plussers in dienst, die werken als koerier. Ze worden tewerkgesteld met een flexi-job.

 

Sociale contacten

Om de nieuwe koerierdienst te bevolken deed Foodbag een beroep op Nestor, het uitzendkantoor voor 50-plussers waarmee het maaltijdboxbedrijf al langer samenwerkt. Volgens Foodbag-CEO Stéphane Ronse kiezen mensen voor de job van koerier voor de sociale contacten en om plezier te hebben in het werk. "Het flexi-jobstatuut is een perfecte tool voor zowel werkgever als werknemer én de Foodbagfamilie werd uitgebreid met 85 enthousiaste collega’s", zegt Ronse nog.

 

Een van die nieuwe koeriers is Leo Van Den Langenbergh, een gepensioneerde die vroeger werkte als vrachtwagenchauffeur. Nu levert hij elke maandag maaltijdboxen van Foodbag aan huis: "Ik kom wel rond met mijn pensioen, maar het is altijd plezant om iets bij te verdienen. Maar ik doe het vooral om bezig te blijven, en om onder de mensen te komen. Ik heb toffe collega’s, ook gepensioneerden, en we kennen mekaar ondertussen al van bij de laadmomenten. Leuk om met leeftijdsgenoten te kunnen werken”, getuigt hij in Het Laatste Nieuws.