Jumbo breidt thuisbezorging in Amsterdam uit

Jumbo levert voortaan ook aan huis in het centrum van Amsterdam: elektrische wagens van de supermarktketen brengen de boodschappen vanuit één centraal distributiepunt, waardoor ook meer bezorgmomenten mogelijk zijn.

 

Duurzamer transport

Voortaan kunnen alle Amsterdammers die binnen de ring wonen hun boodschappen bij Jumbo online bestellen en thuis geleverd krijgen. Jumbo vergroot niet alleen zijn bezorggebied in Amsterdam, de retailer zet ook nieuwe stappen in zijn duurzaamheidsambities: de zogeheten ‘street scooters’ zijn speciaal ontwikkeld voor levering aan huis en dragen bij aan de doelstelling van de keten om de CO2-uitstoot van haar transport tegen 2020 met 50% te verminderen ten opzichte van 2008.

 

Door bovendien vanuit één distributiepunt te werken, stuurt de keten naar eigen zeggen “relatief minder wagens de weg op, kan ze de capaciteit beter benutten en de bezorging efficiënter plannen”. Zo past Jumbo ook de bezorgmomenten in de hoofdstad aan: klanten kunnen vanaf nu kiezen uit tijdvakken van 2 uur en 1 uur. Nieuw is bijvoorbeeld de optie om ook ’s morgens tussen 7 en 8 uur te laten leveren.

 

Als reclame voor de nieuwe service worden de bezorgwagens tijdelijk heuse virtuele supermarktjes: op de auto’s is een selectie van het Jumbo-assortiment te zien en wie met zijn smartphone de QR-codes op de afgebeelde verpakkingen scant, kan de producten onmiddellijk aan zijn online winkelmandje toevoegen.