Jumbo zet zinnen op Limburgs Rekem

Foto: Shutterstock

Jumbo heeft zijn oog laten vallen op een locatie aan de Rijksweg in Rekem, een deelgemeente van het Limburgse Lanaken. Daar zou een nieuw retailpark komen, met onder andere een vestiging van de Nederlandse supermarktketen.

 

Jumbo vraagt vergunning aan 

Het nieuwe retailpark moet drie handelspanden en een fitnessruimte krijgen. Een daarvan zou een vestiging van de Nederlandse supermarktketen Jumbo worden, bericht het Nieuwsblad. De keten heeft begin dit jaar samen met de Groep Limburgse Bouwmarkten en Jarol een omgevingsvergunning ingediend voor de site.

 

Het openbaar onderzoek voor die vergunningsaanvraag is nu afgesloten en wordt in de komende weken door de gemeente verder bekeken, bevestigen de lokale schepenen van Ruimtelijke Ordening en van Economie aan de krant. Zekerheid is er echter nog niet, want er zijn een drietal bezwaarschriften ingediend.

 

Eind april beslissing

“Gelijktijdig moeten we een aantal adviezen inwinnen over onder andere de brand- en verkeersveiligheid, de toegankelijkheid en de socio-economische impact. Uiterlijk eind april verwacht ik dat we een beslissing zullen nemen. Wanneer de sloop- en bouwwerken zullen beginnen, is op dit ogenblik nog koffiedik kijken”, klinkt het nog.

 

De panden komen normaal gezien op de locatie waar voorheen baanwinkels van onder meer Aldi, O'Cool en Vögelete vinden waren. Ook de lokale Hubo verhuist op termijn van Smeermaas naar de Rijksweg. Om de ontwikkeling van de site te stimuleren, voorziet de gemeente in “een terugbetaling gedurende 5 jaar van de algemene gemeentebelasting op bedrijven” en een premie van duizend euro “voor elke voltijdse tewerkstelling van meer dan een jaar”.