Maaltijdplatform Flavr gooit handdoek in de ring

Maaltijdplatform Flavr gooit handdoek in de ring

Het online platform voor huisbereide maaltijden door hobbykoks Flavr zet op 9 mei zijn activiteiten stop. De formule sloeg te weinig aan en bleek uiteindelijk niet rendabel, zo zeggen de oprichters.

 

Eten zelf ophalen

In november 2016 wisten oprichters Alexander Van Laer en Moos Tits nog 650.000 euro aan kapitaal op te halen voor hun online maaltijddienst Flavr, maar vanaf volgende week valt definitief het doek over de formule. Het platform slaagde er uiteindelijk niet in om voldoende geïnteresseerden aan te trekken, zo laten Moos en Van Laer weten via blogsite Medium. Ze moesten dan ook zowel koks als klanten warm maken en dat bleek op termijn te moeilijk.

 

Ook concurrentie voeren met maaltijdbezorgdiensten als Deliveroo was een zware opdracht, niet in het minst omdat Flavr geen bezorging aan huis aanbiedt en zo te weinig inspeelt op de vraag naar gebruiksgemak bij online bestellen: “Veel mensen vinden een maaltijd op voorhand bestellen en zelf gaan ophalen te veel van het goede,” zegt Van Laer. De afgelopen twee jaar kookten zo’n 5.000 chefs maaltijden die ze deelden met 20.000 klanten, maar rendabel werd Flavr nooit.