Metro opent vestiging in Middelkerke | RetailDetail

Metro opent vestiging in Middelkerke

Metro opent vestiging in Middelkerke
Shutterstock

Horecagroothandel Metro opent eind maart zijn elfde vestiging in België. Dan opent een winkel in de Biezenstraat in Middelkerke. De groothandel moet dienen om de volledige kustregio te bedienen.

 

Extra Noordzeeproducten

De nieuwe vestiging van 2.000 m² zal de nadruk leggen op verse producten, droge voeding en non-food voor de horecaprofessional. Het aanbod wordt daarnaast aangevuld met een breed assortiment Noordzeeproducten. Er wordt ook samengewerkt met NorthSeaChefs, een organisatie die door enkele professionele koks werd opgericht om minder bekende vissoorten onder de aandacht te brengen.

 

Middelkerke moet dan ook de uitvalsbasis worden van Metro voor heel de kust, in combinatie met de bestaande delivery-diensten. Net als in de andere vestigingen van Metro zal het personeel in de winkel uitsluitend bestaan uit mensen met horecaervaring, die daardoor klanten beter moeten kunnen helpen. In tegenstelling tot bij zusterketen Makro hebben particulieren geen toegang tot de winkels van Metro.

 

“Al meer dan 15 jaar gaan we in dialoog met de Belgische horecaprofessionals en ondersteunen we hen in het succesvol uitbaten van een eigen zaak. De combinatie van deze elfde winkel aan de kust met onze groeiende delivery-oplossingen zorgt ervoor dat we nu ook in onze badsteden dichter bij onze klanten kunnen staan. Het is een mooi nieuw hoofdstuk in ons voortdurend expansieverhaal”, zegt Vincent Nolf, CEO van Makro/Metro België over de komst van de nieuwste vestiging.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!