Vlaamse overheid en Lidl overgestapt op elektronische maaltijdcheques | RetailDetail

Vlaamse overheid en Lidl overgestapt op elektronische maaltijdcheques

Vlaamse overheid en Lidl overgestapt op elektronische maaltijdcheques

Woensdag was een goede dag voor de digitale maaltijdcheque: de mededeling dat bijna 14.000 Vlaamse ambtenaren hun maaltijdcheques voortaan in digitale vorm krijgen kwam amper een paar uur na de melding van harddiscounter Lidl dat het vanaf nu ook elektronische maaltijdcheques aanvaardt.

Overheid in zee met Edenred

De Vlaamse overheid heeft bij de uitwerking van de overgang gekozen voor Edenred, het vroegere Accor Services. Die uitgever van maaltijdcheques telt inmiddels al zowat 5.000 klanten die elektronische maaltijdcheques aanvaarden, waaronder 3.000 restaurants en buurtwinkels en 2.000 grootwarenhuizen van ketens als Carrefour, Aldi, Delhaize en Cora.

 

Jean-Bernard Trussart, algemeen directeur van Edenred, kondigde aan dat het netwerk nog zal worden uitgebreid. Edenred werkt speciaal voor kleinhandelaars zonder betaalterminal aan een aanbod dat hen minder dan 1 euro per dag zal kosten, zo zegt Trussart. Voor de gebruikers zelf werkte Edenred een app uit, die een overzicht geeft van de restaurants en handelaars in de buurt waar de consument met zijn elektronische maaltijdcheques terechtkan.

 

Nu ook bij Lidl

Intussen kunnen ook klanten van Lidl betalen met elektronische maaltijdcheques. Lidl volgt daarmee de algemene trend en aanvaardt meteen e-maaltijdcheques van alle vier de uitgevers in ons land. “Via sociale media en onze klantendienst polste een aantal klanten al naar de mogelijkheden om bij Lidl met e-maaltijdcheques te betalen. Onze IT-afdeling heeft de voorbije maanden dan ook de nodige voorbereidingen getroffen”, zegt woordvoerder Pieterjan Rynwalt.

 

“Elektronische maaltijdcheques hebben een veilig, transparant en milieuvriendelijk karakter. Ook voor ons als supermarktketen zijn er voordelen: enerzijds sluit je menselijke (tel)fouten uit, anderzijds is er minder verliestijd aan de kassa’s. Onze medewerkers hoeven de cheques immers niet meer te tellen.”

 

Lidl waarschuwt wel voor het prijskaartje van het systeem. “E-maaltijdcheques hebben zeker potentieel. Zo is er – in tegenstelling tot bij papieren maaltijdcheques – quasi geen naverwerking. De e-cheques moeten wel betaalbaar blijven om te kunnen groeien”, aldus nog Rynwalt, “en op dit moment vormen de e-maaltijdcheques nog een extra, bijkomende verwerking, naast al de bestaande betalingsmogelijkheden.” De supermarktketen hoopt dan ook dat de elektronische maaltijdcheques op termijn een volwaardige vervanger worden van de papieren cheques.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top