Vlaamse overheid en Lidl overgestapt op elektronische maaltijdcheques

Vlaamse overheid en Lidl overgestapt op elektronische maaltijdcheques

Woensdag was een goede dag voor de digitale maaltijdcheque: de mededeling dat bijna 14.000 Vlaamse ambtenaren hun maaltijdcheques voortaan in digitale vorm krijgen kwam amper een paar uur na de melding van harddiscounter Lidl dat het vanaf nu ook elektronische maaltijdcheques aanvaardt.

Overheid in zee met Edenred

De Vlaamse overheid heeft bij de uitwerking van de overgang gekozen voor Edenred, het vroegere Accor Services. Die uitgever van maaltijdcheques telt inmiddels al zowat 5.000 klanten die elektronische maaltijdcheques aanvaarden, waaronder 3.000 restaurants en buurtwinkels en 2.000 grootwarenhuizen van ketens als Carrefour, Aldi, Delhaize en Cora.

 

Jean-Bernard Trussart, algemeen directeur van Edenred, kondigde aan dat het netwerk nog zal worden uitgebreid. Edenred werkt speciaal voor kleinhandelaars zonder betaalterminal aan een aanbod dat hen minder dan 1 euro per dag zal kosten, zo zegt Trussart. Voor de gebruikers zelf werkte Edenred een app uit, die een overzicht geeft van de restaurants en handelaars in de buurt waar de consument met zijn elektronische maaltijdcheques terechtkan.

 

Nu ook bij Lidl

Intussen kunnen ook klanten van Lidl betalen met elektronische maaltijdcheques. Lidl volgt daarmee de algemene trend en aanvaardt meteen e-maaltijdcheques van alle vier de uitgevers in ons land. “Via sociale media en onze klantendienst polste een aantal klanten al naar de mogelijkheden om bij Lidl met e-maaltijdcheques te betalen. Onze IT-afdeling heeft de voorbije maanden dan ook de nodige voorbereidingen getroffen”, zegt woordvoerder Pieterjan Rynwalt.

 

“Elektronische maaltijdcheques hebben een veilig, transparant en milieuvriendelijk karakter. Ook voor ons als supermarktketen zijn er voordelen: enerzijds sluit je menselijke (tel)fouten uit, anderzijds is er minder verliestijd aan de kassa’s. Onze medewerkers hoeven de cheques immers niet meer te tellen.”

 

Lidl waarschuwt wel voor het prijskaartje van het systeem. “E-maaltijdcheques hebben zeker potentieel. Zo is er – in tegenstelling tot bij papieren maaltijdcheques – quasi geen naverwerking. De e-cheques moeten wel betaalbaar blijven om te kunnen groeien”, aldus nog Rynwalt, “en op dit moment vormen de e-maaltijdcheques nog een extra, bijkomende verwerking, naast al de bestaande betalingsmogelijkheden.” De supermarktketen hoopt dan ook dat de elektronische maaltijdcheques op termijn een volwaardige vervanger worden van de papieren cheques.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour aanvaardt herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen

20/11/2017

Na een succesvolle test in de Hypermarkt van Bierges aanvaardt Carrefour nu bij alle Hypermarkten en bij alle eigen Carrefour Markets herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen, om zo minder afval te hebben.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar komt Greenpeace echter op de proppen met een eigen parodie, waarin het de aandacht legt op de vervuiling waarvoor het bedrijf verantwoordelijk is.

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

20/11/2017

Vlaanderen is alweer een foodhal rijker: in Leuven opende dit weekend De Smidse. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Alibaba investeert 2,5 miljard in Auchan-dochter

20/11/2017

De Chinese e-commercereus Alibaba heeft een belang van 36% genomen in supermarktbedrijf Sun Art Retail Group. Met 450 supermarkten is dat de tweede grootste supermarktketen van China, en de Franse retailer Auchan is er de grootste aandeelhouder.

Colruyt controleert vleesleveranciers nu ook zelf

20/11/2017

Colruyt verscherpt de controle op zijn vleesproducten na de reeks schandalen die de vleessector de voorbije maanden alweer in een negatief daglicht stelde. In opdracht van de warenhuisketen licht een externe partner de slachthuizen onaangekondigd door.

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Back to top