Zevende OKay Compact opent in Gent

Patershol in Gent

Vandaag opent in Gent de zevende OKay Compact, het stadsconcept van buurtsupermarktketen OKay. In de winkel van 350 m² in het stadscentrum vinden Gentenaren dagelijkse boodschappen en ‘on the go’-producten.

 

Al op zoek naar tweede locatie

De nieuwe winkel opent de deuren in Krommewal, vlakbij het historische Patershol, en wil beantwoorden “aan de behoeften van een stadspubliek”. Dit wil zeggen dat klanten er alles vinden om hun gewone boodschappen te doen, met een focus op verse producten, maar ook een ruim assortiment ‘on the go’-producten. Zo vinden shoppers er onder meer koffie om mee te nemen, ter plaatse afgebakken koeken en broodjes, gekoelde dranken en warme snacks.

 

“We mikken met onze stadswinkel vooral op voetgangers en fietsers,” legt uitbater Prince Rwego uit. “De combinatie van een ruim assortiment op een beperkte oppervlakte en een handige fietsenstalling maakt dat zowel buurtbewoners, studenten als voorbijgangers bij ons hun gading zullen vinden. Dat de winkel ook open is op zondagvoormiddag is bovendien een extra troef.”

 

Het is de eerste vestiging van het stadsconcept in Gent, maar OKay kijkt al meteen uit naar een tweede locatie in het centrum van de Arteveldestad. De andere zes vestigingen bevinden zich in Brussel, Antwerpen en Luik. Komend jaar moeten daar nog drie nieuwe winkels bijkomen.