Bel&Bo lanceert webshop met ‘opsporingsbericht’ | RetailDetail

Bel&Bo lanceert webshop met ‘opsporingsbericht’

Bel&Bo lanceert webshop met ‘opsporingsbericht’

De verdwenen ‘B’ van Bel&Bo is terecht. Of toch niet helemaal: hij houdt zich verscholen op de webshop van de kledingketen uit Deerlijk. Wie hem vindt, maakt kans op een jaar gratis shoppen of waardebonnen. Zo is de lanceringscampagne van de online shop van Bel&Bo met een ludieke noot gestart.

Opsporing verzocht

Op de nacht van donderdag op vrijdag werd een mysterieuze verdwijning gesignaleerd: de letter ‘B’ uit het logo van Bel&Bo was spoorloos verdwenen van de gevel van de Bel&Bo-winkel van Denderleeuw. Meteen volgde een persbericht vanwege het bedrijf en algauw regende het verbolgen reacties van consumenten: "Wie steelt nou een gevelletter?"

 

Met een heus ‘opsporingsbericht’ (gezocht: letter ‘B’ in groen gestreept jasje en 2,5 jaar jong) maakt Bel&Bo vandaag echter duidelijk waar het in werkelijkheid om gaat: de officiële medialancering van de webshop van het bedrijf.

 

Webshop na zes maanden lanceringsklaar

Nieuw is de webshop nochtans allesbehalve: de online winkel is al sinds 1 oktober 2012 operationeel. “De afgelopen zes maanden is de webshop stap voor stap op maat ontwikkeld. Ondertussen zijn ook de kinderziektes er uitgefilterd, dus zijn we nu klaar voor een grootschalige actie”, legt CEO Michel Delfosse uit waarom de lanceringscampagne nu pas plaatsvindt.

 

In die zes maanden heeft Bel&Bo naar eigen zeggen ook al veel geleerd van de online ervaringen: “Wij zijn blij de sprong reeds genomen te hebben: we zien ongetwijfeld al de meerwaarde. Enerzijds merken wij online de echte internetshopper aan te trekken, wat een nieuwe markt voor ons is, terwijl we anderzijds ook zien we dat onze klanten de webshop gaan gebruiken als catalogus en inspiratiebron om vervolgens in hun vertrouwde winkelpunt te komen passen”, aldus nog Michel Delfosse.

 

De modeketen kiest online voor een complementaire benadering. Zo worden de online bestelde pakketjes in de winkels zelf gemaakt en kan de klant dankzij de ‘Shop in the Shop’-formule ontbrekende artikelen en maten vooralsnog bestellen en thuis laten leveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top