Ook McDonald’s test bestel-app

Ook McDonald’s test bestel-app

McDonald's test in de Verenigde Staten een app waarmee klanten hun bestellingen op voorhand kunnen plaatsen en betalen. Zo wil het bedrijf de wachtrijen in zijn vestigingen verkleinen.

Beperkte test

Momenteel wordt McD Ordering getest op 22 locaties in Georgia. Klanten kunnen via de app op voorhand een bestelling plaatsen en moeten daarna in hun vestiging een QR-code scannen, waarmee hun bestelling wordt afgerekend op hun kredietkaart die is gelinkt aan de app en ze een ordernummer krijgen. Eens hun bestelling klaar is, moeten ze die enkel nog oppikken, zonder dat ze daarvoor echt in de rij hebben moeten wachten.

 

McDonald's heeft dergelijke initiatieven ook al gelanceerd op andere markten. Zo is er al een soortgelijke app in Oostenrijk en kunnen klanten in Thailand ook al via mobiel betalen. McDonald's zou met de apps vooral wachttijden in zijn vestigingen willen verminderen en kan gebruik maken van de verzamelde data die de apps met zich meebrengen om klanten aanbiedingen te doen die bij hun eetgewoontes passen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Back to top