Ook McDonald’s test bestel-app | RetailDetail

Ook McDonald’s test bestel-app

Ook McDonald’s test bestel-app

McDonald's test in de Verenigde Staten een app waarmee klanten hun bestellingen op voorhand kunnen plaatsen en betalen. Zo wil het bedrijf de wachtrijen in zijn vestigingen verkleinen.

Beperkte test

Momenteel wordt McD Ordering getest op 22 locaties in Georgia. Klanten kunnen via de app op voorhand een bestelling plaatsen en moeten daarna in hun vestiging een QR-code scannen, waarmee hun bestelling wordt afgerekend op hun kredietkaart die is gelinkt aan de app en ze een ordernummer krijgen. Eens hun bestelling klaar is, moeten ze die enkel nog oppikken, zonder dat ze daarvoor echt in de rij hebben moeten wachten.

 

McDonald's heeft dergelijke initiatieven ook al gelanceerd op andere markten. Zo is er al een soortgelijke app in Oostenrijk en kunnen klanten in Thailand ook al via mobiel betalen. McDonald's zou met de apps vooral wachttijden in zijn vestigingen willen verminderen en kan gebruik maken van de verzamelde data die de apps met zich meebrengen om klanten aanbiedingen te doen die bij hun eetgewoontes passen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top