Ook McDonald’s test bestel-app | RetailDetail

Ook McDonald’s test bestel-app

Ook McDonald’s test bestel-app

McDonald's test in de Verenigde Staten een app waarmee klanten hun bestellingen op voorhand kunnen plaatsen en betalen. Zo wil het bedrijf de wachtrijen in zijn vestigingen verkleinen.

Beperkte test

Momenteel wordt McD Ordering getest op 22 locaties in Georgia. Klanten kunnen via de app op voorhand een bestelling plaatsen en moeten daarna in hun vestiging een QR-code scannen, waarmee hun bestelling wordt afgerekend op hun kredietkaart die is gelinkt aan de app en ze een ordernummer krijgen. Eens hun bestelling klaar is, moeten ze die enkel nog oppikken, zonder dat ze daarvoor echt in de rij hebben moeten wachten.

 

McDonald's heeft dergelijke initiatieven ook al gelanceerd op andere markten. Zo is er al een soortgelijke app in Oostenrijk en kunnen klanten in Thailand ook al via mobiel betalen. McDonald's zou met de apps vooral wachttijden in zijn vestigingen willen verminderen en kan gebruik maken van de verzamelde data die de apps met zich meebrengen om klanten aanbiedingen te doen die bij hun eetgewoontes passen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.