Jimmy Choo wil naar de beurs

Jimmy Choo wil naar de beurs

Luxeschoenenproducent Jimmy Choo lonkt naar de beurs en wil daar vers geld ophalen om zijn expansie in Azië te versnellen. De operatie zou het bedrijf waarderen op 1 miljard pond, omgerekend 1,2 miljard euro.

Geld voor sterke uitbreiding in Azië

Jimmy Choo telt, verspreid over 32 landen, in totaal 150 winkels. De volgende jaren wil het concern meer uitbreiden naar Azië, waar de verkoop van luxeproducten boomt. Sinds de overname door Labelux in 2011 kent het schoenenmerk een groei van 30% per jaar.

 

Volgens de Sunday Times heeft Labelux de banken Credit Suisse en Deutsche Bank aangesteld om een beursgang te begeleiden. De bedoeling is dat nieuwe investeerders in ruil voor hun inbreng een minderheidsbelang in de onderneming krijgen.

 

Jimmy Choo is momenteel in handen van de Duitse familie Reimann, via haar holdings Joh A. Benckiser en Labelux, en nam het merk in 2011 voor 525 miljoen pond (nu 627,5 miljoen euro) over van de Maleisische oprichter Jimmy Choo en de Britse onderneemster Tamara Mellon. Schoenen van de keten kosten 250 tot 2.500 euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Resultaten Puma in stijgende lijn

24/10/2017

Het Duitse sportmerk Puma heeft in het derde kwartaal opnieuw sterke prestaties weten neer te zetten. De omzet steeg met 13% en over de eerste negen maanden van het jaar heen was er zelfs een omzetstijging van 16%.

United Brands toont nieuw winkelconcept in Oud-Turnhout

23/10/2017

Sportketen United Brands heeft zijn vestiging in Oud-Turnhout compleet vernieuwd, met de focus op beleving en op digitalisering. Dorien Piessens, dochter van oprichter en CEO Marc Piessens, bereidt zich inmiddels voor om het stuur over te nemen.

Brugse flagshipstore zet ambities vanHaren Schoenen kracht bij

20/10/2017

Met een paradepaardje van 547 m² op twee verdiepingen in de Brugse Steenstraat bevestigt schoenretailer vanHaren zijn grote ambities op de Belgische markt. Ook volgend jaar staat expansie op de agenda.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Back to top