Jimmy Choo wil naar de beurs

Jimmy Choo wil naar de beurs

Luxeschoenenproducent Jimmy Choo lonkt naar de beurs en wil daar vers geld ophalen om zijn expansie in Azië te versnellen. De operatie zou het bedrijf waarderen op 1 miljard pond, omgerekend 1,2 miljard euro.

Geld voor sterke uitbreiding in Azië

Jimmy Choo telt, verspreid over 32 landen, in totaal 150 winkels. De volgende jaren wil het concern meer uitbreiden naar Azië, waar de verkoop van luxeproducten boomt. Sinds de overname door Labelux in 2011 kent het schoenenmerk een groei van 30% per jaar.

 

Volgens de Sunday Times heeft Labelux de banken Credit Suisse en Deutsche Bank aangesteld om een beursgang te begeleiden. De bedoeling is dat nieuwe investeerders in ruil voor hun inbreng een minderheidsbelang in de onderneming krijgen.

 

Jimmy Choo is momenteel in handen van de Duitse familie Reimann, via haar holdings Joh A. Benckiser en Labelux, en nam het merk in 2011 voor 525 miljoen pond (nu 627,5 miljoen euro) over van de Maleisische oprichter Jimmy Choo en de Britse onderneemster Tamara Mellon. Schoenen van de keten kosten 250 tot 2.500 euro.

Tags: