Colruyt kan dan toch bouwen in Zonhoven

Colruyt kan dan toch werk beginnen maken van de bouw van een nieuwe supermarkt in het Limburgse Zonhoven. Een buurtbewoner heeft immers zijn klacht bij de raad van vergunningsbetwistingen ingetrokken.

 

Vierde supermarkt aan Heuveneindeweg

De nieuwe vestiging komt aan de Heuveneindeweg en vervangt de oude winkel in de Zavelstraat. “Er lopen geen procedures meer, dus kunnen we beginnen”, zegt woordvoerder Hanne Poppe in Het Nieuwsblad. “Er moeten ook enkele woningen worden afgebroken om plaats te maken voor de winkel en de parking.” Wat er met het oude gebouw gebeurt, is nog niet beslist.

 

De werkzaamheden, die in het voorjaar van 2019 moeten starten met het oog op de opening in de lente van 2020, liepen vertraging op nadat een buurtbewoner begin dit jaar klacht had ingediend nadat de provincie groen licht had gegeven. De buurtbewoner vreesde dat de komst van een vierde grote supermarkt langs de Heuveneindeweg (ook Lidl, Albert Heijn en Delhaize zijn er actief) een onveilige verkeerssituatie zou veroorzaken.

 

Die klacht is nu ingetrokken, maar niet omdat de man van mening is veranderd: “aan de procedure hangt een bijzonder hoog kostenplaatje vast”, zegt hij. “Een dossier samenstellen en een raadsman onder de arm nemen kost veel geld. En dat krijg ik niet bij elkaar, ook niet samen met de buren. Voor mijn bezwaar bij de provincie betaalde ik enkele honderden euro’s. Nu gaat het om nog veel meer.”Volgens de buurtbewoner zou dat alles hem in totaal 10.000 tot 15.000 euro kosten.