Alsnog groen licht voor nieuwe Colruyt in Zonhoven

Alsnog groen licht voor nieuwe Colruyt in Zonhoven

Alsnog groen licht voor nieuwe Colruyt in Zonhoven
(c) Colruyt Group

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, moeten ze in Zonhoven gedacht hebben. Colruyt heeft er zopas een bouwvergunning gekregen voor een gloednieuwe vestiging aan de Heuveneindeweg. Aan supermarkten is daar alvast geen gebrek.

 

Groen licht van provincie

De kogel is door de kerk voor Colruyt: de supermarktketen heeft nu ook van de provincie groen licht gekregen voor de bouw van een nieuwe vestiging in Zonhoven. De Halse supermarktketen runt momenteel nog een winkel aan de Zavelstraat, maar het gebouw en het terrein zijn intussen te krap geworden. Daarom had Colruyt zijn oog laten vallen op enkele oude huizen langs de Heuveneindeweg.

 

Het gemeentebestuur had eerder al zijn fiat gegeven, maar het Agentschap Wegen en Verkeer ging daar enkele maanden geleden tegen in beroep bij de provincie: het had twijfels bij de verkeersstudie die bij de vergunning was gevoegd. Dankzij een nieuwe impactstudie zijn die twijfels van de baan, waardoor de provincie het licht op groen heeft gezet. Tegen die beslissing is wel nog hoger beroep mogelijk, maar de kans is klein dat dit gebeurt, zo klinkt het in Zonhoven.

 

Vier op een (kilometer)rij

De keuze voor de Heuveneindeweg is gedurfd, want langs diezelfde weg hebben ook concurrenten AD Delhaize, Lidl en Albert Heijn al een vestiging. Colruyt wordt dus de vierde supermarkt binnen één kilometer. Ietsje verderop zijn bovendien ook Spar, Aldi en Alvo actief.

 

Toen Albert Heijn einde mei 2016 zijn winkel opende, besteedde RetailDetail al aandacht aan die opmerkelijke concentratie in een gemeente met toch maar 21.000 inwoners: “Eén ding is duidelijk: hier spelen de foodretailers een pure, harde verdringingsstrategie. En dan is de vraag: wie wordt het kind van de rekening?” Die vraag is vandaag, meer dan ooit, brandend actueel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

25/06/2018

In de Brusselse voetgangerszone mikt Standaard Boekhandel op een internationaal publiek met een grote keuze aan boeken in het Frans en het Engels. Ook de schrijf- en papierwaren van zusterketen Club krijgen alle ruimte.

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.