Al tien Belgische winkelcentra op Google Indoor Maps

Al tien Belgische winkelcentra op Google Indoor Maps

Een nieuwe toepassing in Google Maps zorgt ervoor dat gebruikers nooit meer verdwalen in musea, treinstations, luchthavens en zelfs... winkelcentra. Indoor Maps, standaard op elk Android-toestel, kan al op flink wat belangstelling rekenen.

Al tien winkelcentra present

Hoewel de nieuwste toepassing pas half november in ons land gelanceerd werd, kan het initiatief al op flink wat bijval rekenen in de Belgische retailwereld. Zo zijn er al winkels van Decathlon, MediaMarkt, Saturn en Colruyt op Indoor Maps te vinden.

 

Ook plattegronden van Basilix Shopping Center, Galerie Toison d'Or en Galeries Saint-Lambert in Brussel, Julianus Shopping Center in Tongeren, K in Kortrijk, Les Grands Prés (Bergen), Pieter van Aelst (Aalst), Warande (Beveren), Wijnegem Shopping Center en Winkecentrum Promenade in Kapellen zitten al in het systeem.

 

GPS voor binnen

Indoor Maps, zeg maar een GPS voor binnen, maakt standaard deel uit van de nieuwste versie van de Google Maps-app. Er zijn al meer dan 10.000 indoor-plattegronden van treinstations, luchthavens, winkelcentra, musea en andere openbare plaatsen beschikbaar, waaronder ruim zestig Belgische locaties. Via een aparte website kan al wie dat wil zijn eigen grondplan uploaden. Bezoekers die de app activeren, kunnen dan te allen tijde zien waar ze zich bevinden, waar de winkel van hun keuze ligt of op welke verdieping de koffiebar gevestigd is.

 

Een en ander is mogelijk omdat Indoor Maps gebruik maakt van wifi-routers in en rond het betreffende gebouw. Een smartphone gaat namelijk automatisch op zoek naar die signalen, wat Google de kans geeft om te bepalen waar de gebruiker zich bevindt ten opzichte van die routers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Back to top