Al tien Belgische winkelcentra op Google Indoor Maps | RetailDetail

Al tien Belgische winkelcentra op Google Indoor Maps

Al tien Belgische winkelcentra op Google Indoor Maps

Een nieuwe toepassing in Google Maps zorgt ervoor dat gebruikers nooit meer verdwalen in musea, treinstations, luchthavens en zelfs... winkelcentra. Indoor Maps, standaard op elk Android-toestel, kan al op flink wat belangstelling rekenen.

Al tien winkelcentra present

Hoewel de nieuwste toepassing pas half november in ons land gelanceerd werd, kan het initiatief al op flink wat bijval rekenen in de Belgische retailwereld. Zo zijn er al winkels van Decathlon, MediaMarkt, Saturn en Colruyt op Indoor Maps te vinden.

 

Ook plattegronden van Basilix Shopping Center, Galerie Toison d'Or en Galeries Saint-Lambert in Brussel, Julianus Shopping Center in Tongeren, K in Kortrijk, Les Grands Prés (Bergen), Pieter van Aelst (Aalst), Warande (Beveren), Wijnegem Shopping Center en Winkecentrum Promenade in Kapellen zitten al in het systeem.

 

GPS voor binnen

Indoor Maps, zeg maar een GPS voor binnen, maakt standaard deel uit van de nieuwste versie van de Google Maps-app. Er zijn al meer dan 10.000 indoor-plattegronden van treinstations, luchthavens, winkelcentra, musea en andere openbare plaatsen beschikbaar, waaronder ruim zestig Belgische locaties. Via een aparte website kan al wie dat wil zijn eigen grondplan uploaden. Bezoekers die de app activeren, kunnen dan te allen tijde zien waar ze zich bevinden, waar de winkel van hun keuze ligt of op welke verdieping de koffiebar gevestigd is.

 

Een en ander is mogelijk omdat Indoor Maps gebruik maakt van wifi-routers in en rond het betreffende gebouw. Een smartphone gaat namelijk automatisch op zoek naar die signalen, wat Google de kans geeft om te bepalen waar de gebruiker zich bevindt ten opzichte van die routers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.