Al tien Belgische winkelcentra op Google Indoor Maps

Al tien Belgische winkelcentra op Google Indoor Maps

Een nieuwe toepassing in Google Maps zorgt ervoor dat gebruikers nooit meer verdwalen in musea, treinstations, luchthavens en zelfs... winkelcentra. Indoor Maps, standaard op elk Android-toestel, kan al op flink wat belangstelling rekenen.

Al tien winkelcentra present

Hoewel de nieuwste toepassing pas half november in ons land gelanceerd werd, kan het initiatief al op flink wat bijval rekenen in de Belgische retailwereld. Zo zijn er al winkels van Decathlon, MediaMarkt, Saturn en Colruyt op Indoor Maps te vinden.

 

Ook plattegronden van Basilix Shopping Center, Galerie Toison d'Or en Galeries Saint-Lambert in Brussel, Julianus Shopping Center in Tongeren, K in Kortrijk, Les Grands Prés (Bergen), Pieter van Aelst (Aalst), Warande (Beveren), Wijnegem Shopping Center en Winkecentrum Promenade in Kapellen zitten al in het systeem.

 

GPS voor binnen

Indoor Maps, zeg maar een GPS voor binnen, maakt standaard deel uit van de nieuwste versie van de Google Maps-app. Er zijn al meer dan 10.000 indoor-plattegronden van treinstations, luchthavens, winkelcentra, musea en andere openbare plaatsen beschikbaar, waaronder ruim zestig Belgische locaties. Via een aparte website kan al wie dat wil zijn eigen grondplan uploaden. Bezoekers die de app activeren, kunnen dan te allen tijde zien waar ze zich bevinden, waar de winkel van hun keuze ligt of op welke verdieping de koffiebar gevestigd is.

 

Een en ander is mogelijk omdat Indoor Maps gebruik maakt van wifi-routers in en rond het betreffende gebouw. Een smartphone gaat namelijk automatisch op zoek naar die signalen, wat Google de kans geeft om te bepalen waar de gebruiker zich bevindt ten opzichte van die routers.

Tags: