Bol.com benoemt HR-directeur

Foto bol.com

Human resources is een nieuwe directiefunctie bij bol.com: Ellen Coopmans moet de groeiende organisatie helpen bij het realiseren van de strategische ambities.

 

"Logische stap"

Ellen Coopmans (49) heeft meer dan twintig jaar ervaring in het vak, onder andere bij KPN, Unilever en Rabobank Nederland. Sinds 2012 werkte zij als zelfstandig coach van managementteams, waaronder voor bol.com.

 

Volgens algemeen directeur Huub Vermeulen is een directiepositie voor de afdeling HR een logische stap: “Het succes van bol.com wordt in belangrijke mate bepaald door de manier waarop we met elkaar samenwerken. Het verder ontwikkelen van onze structuur en manier van (samen-)werken is een proces dat nog volop in beweging is en waar we iedere dag nog leren. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat is en dat Ellen perfect in de cultuur van bol.com past.”

 

De directie van de e-tailer telt nu zeven leden: naast Coopmans en Vermeulen zijn dat Gert-Jan Janssen (finance, operations & legal), Jurrie van Rooijen (IT), Margaret Versteden (winkels), Boukje Taphoorn (marketing) en Olaf van den Brink (logistiek).