Casa stopt met kliklijn | RetailDetail

Casa stopt met kliklijn

Casa stopt met kliklijn

Interieurketen Casa stopt al na een maand met de kliklijn waarop werknemers elkaar aangeven. Dat heeft ze gezegd op een ondernemingsraad.

Alternatief om "plaag te bestrijden"

Casa begon begin september met de kliklijn om een halt toe te roepen aan enkele misbruiken in de winkels, zoals te laat of niet opkomen of het verdonkermanen van goederen. Een op de drie diefstallen zou immers door het eigen personeel worden gepleegd.

 

Aan de filiaalleiders werd gevraagd om de maatregel te laten ondertekenen door alle werknemers en de aankondiging ervan duidelijk zichtbaar op te hangen. De vakbonden reageerden furieus op het initiatief. Ze vonden dat het management een sfeer van verdachtmakingen installeerde.  De directie wil nu met de vakbonden naar alternatieven zoeken om de plaag te bestrijden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omnichannel in retail: Hoe maak je de marketingafdeling echt omnichannel?

15/02/2018

De transitie naar een omnichannelorganisatie is cruciaal én dringend in de retailsector, ziet Peter Desmyttere, oprichter en CEO van Husky Marketing Planner: “In retail werken organisaties nog vaak in silo’s.” Hij geeft een concreet stappenplan op het Omnichannel Congress.

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

15/02/2018

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

Gino Van Ossel: “Omnichannel kan wél rendabel zijn”

15/02/2018

Omnichannel is nog geen verworvenheid in retail: veel ketens blijven vasthangen aan hun fysieke winkelnetwerk en hebben niet de volledige klantreis in kaart. Toch zijn er ook inspirerende voorbeelden.

Prima jaar voor Decathlon dankzij sterke expansie

15/02/2018

In 2016 rondde Decathlon voor  het eerst de kaap van de 10 miljard euro omzet. Vorig jaar werd ook de grens van 11 miljard gesloopt, met dank aan een sterke internationale expansie.

Generatiewissel bij BIC op moeilijk moment

15/02/2018

Wissel aan de top bij Bic, de Franse specialist van wegwerpartikelen: huidig CEO Bruno Bich geeft de touwtjes in handen van zijn 39-jarige zoon Gonzalve. Die staat voor de moeilijke opdracht om de winstdaling een halt toe te roepen.

“Boycot selfscankassa’s” roepen Carrefour-vakbonden op

15/02/2018

Medewerkers van Carrefour hebben opgeroepen om selfscankassa’s te boycotten, uit protest tegen de geplande ontslagen bij de keten. Het blijft echter niet bij woorden: actievoerders hebben de selfscankassa’s in de hypermarkt in Bergen gesaboteerd.

Back to top