Casa stopt met kliklijn | RetailDetail

Casa stopt met kliklijn

Casa stopt met kliklijn

Interieurketen Casa stopt al na een maand met de kliklijn waarop werknemers elkaar aangeven. Dat heeft ze gezegd op een ondernemingsraad.

Alternatief om "plaag te bestrijden"

Casa begon begin september met de kliklijn om een halt toe te roepen aan enkele misbruiken in de winkels, zoals te laat of niet opkomen of het verdonkermanen van goederen. Een op de drie diefstallen zou immers door het eigen personeel worden gepleegd.

 

Aan de filiaalleiders werd gevraagd om de maatregel te laten ondertekenen door alle werknemers en de aankondiging ervan duidelijk zichtbaar op te hangen. De vakbonden reageerden furieus op het initiatief. Ze vonden dat het management een sfeer van verdachtmakingen installeerde.  De directie wil nu met de vakbonden naar alternatieven zoeken om de plaag te bestrijden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.