Casa stopt met kliklijn | RetailDetail

Casa stopt met kliklijn

Casa stopt met kliklijn

Interieurketen Casa stopt al na een maand met de kliklijn waarop werknemers elkaar aangeven. Dat heeft ze gezegd op een ondernemingsraad.

Alternatief om "plaag te bestrijden"

Casa begon begin september met de kliklijn om een halt toe te roepen aan enkele misbruiken in de winkels, zoals te laat of niet opkomen of het verdonkermanen van goederen. Een op de drie diefstallen zou immers door het eigen personeel worden gepleegd.

 

Aan de filiaalleiders werd gevraagd om de maatregel te laten ondertekenen door alle werknemers en de aankondiging ervan duidelijk zichtbaar op te hangen. De vakbonden reageerden furieus op het initiatief. Ze vonden dat het management een sfeer van verdachtmakingen installeerde.  De directie wil nu met de vakbonden naar alternatieven zoeken om de plaag te bestrijden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.