Eerste Connections travel concept store geopend in Antwerpen | RetailDetail

Eerste Connections travel concept store geopend in Antwerpen

Eerste Connections travel concept store geopend in Antwerpen
Antwerpen is alweer een innovatief retailconcept rijker: recht tegenover de KBC-toren en in het verlengde van de Meir opende reisorganisatie Connections een 700 m² grote "proefwinkel" die het midden houdt tussen een klassiek reisbureau en een winkel vol reisgerelateerde artikelen.

Plaza en 10 "gates"

De nieuwe "Connections travel concept store" omvat een klassiek reisbureau, maar verkoopt daarnaast meer dan 5.000 reisgerelateerde spullen. De bezoeker/klant komt de winkel binnen via een "plaza" met thematische etalages. Wie komt voor reisinformatie of om een reis te boeken, kan inchecken en de eventuele wachttijd optimaal gebruiken voor inspiratie, beleving en shopping. Wie op zoek is naar een reisaccessoire of een origineel geschenkidee, kan terecht in één van de tien "gates".

 

In de Inspiration Gate bijvoorbeeld vindt de bezoeker wereldkaarten, globes, reisgidsen en -boeken. De Departure Gate staat in het teken van reizen met exclusieve koffers. In de Kids Gate krioelt het van de accessoires om op een leuke en veilige manier te reizen met kinderen. Verder zijn er ook nog de Le Sportsac Gate, genoemd naar het Amerikaanse merk van sportieve weekendtassen waarmee Connections een exclusiviteitsdeal heeft gesloten voor de Benelux, een specifieke Care Gate, een Beach Gate, een City Gate, een Wildlife Gate, een Comfort Gate en een Traveler's Gate waar klanten zelf een etalage kunnen samenstellen.

 

Een interactieve videocollage verbindt de diverse zones met elkaar: die bestaat uit 20 individueel aanstuurbare multimediaschermen van verschillend formaat. Het ene scherm toont een wereldkaart met al dan niet geanimeerde landmarks, een ander geeft live de temperaturen, nog een ander toont een live radaranimatie van de opstijgende vluchten in Zaventem, zonder de informatieve en promotionele berichten te vergeten...

 

Het beste van lifestyle & reizen

Volgens initiatiefnemer Ronny Bayens is de nieuwe conceptstore een "verplichte vernieuwing in een af en toe innovatieloze sector. We voegen hiermee een nieuwe dimensie toe waarmee we de leemte willen invullen die het internet toch creëert. Online mis je beleving en inspiratie. Bovendien vermijdt dit concept dat een klant doelloos moet zitten wachten in een travelshop." Bayens mikt met het nieuwe concept zowel op voorbijgangers die iets komen kopen in de winkel als op Connections-reizigers: "We geloven in de complementariteit van lifestyle en reizen."

 

Het Belgische Connections telt zowat 30 winkels in het hele land. Het nieuwe concept wordt voorlopig enkel in Antwerpen uitgetest. De reisorganisatie bedient jaarlijks 300.000 reizigers en boekte in 2011 een winst voor belastingen van 2 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

25/06/2018

In de Brusselse voetgangerszone mikt Standaard Boekhandel op een internationaal publiek met een grote keuze aan boeken in het Frans en het Engels. Ook de schrijf- en papierwaren van zusterketen Club krijgen alle ruimte.

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.