Fietsenmaker BMC opent eerste conceptwinkel in Nazareth | RetailDetail

Fietsenmaker BMC opent eerste conceptwinkel in Nazareth

Fietsenmaker BMC opent eerste conceptwinkel in Nazareth
De Zwitserse Bicylce Manufacturing Company (BMC) opent dit weekend zijn eerste conceptwinkel in ons land. Voor de vooropening gisterenavond werd Philippe Gilbert, kopman van het BMC-wielerteam, vanuit de Ronde van België per helikopter overgevlogen naar de vestiging in Eke (Nazareth).

"België, wielergek land bij uitstek"

Volgens topman Andy Rihs, die speciaal uit Zwitserland was overgekomen, was de keuze voor België is niet toevallig. "De wielerbeleving in België kan je nergens anders vinden. Het spreekt dan ook voor zich dat we voor België kozen om een winkel van dit niveau te openen. Dit wordt onze uitvalbasis waar alle BMC-materiaal wordt gestockeerd. We mikken daarbij ook op fans in Nederland, Frankrijk en Luxemburg om hier hun fietsen en bijbehorend materiaal te kopen."

 

"Deze locatie is prachtig", zei ook shopmanager Dieter Jacobs: "goed zichtbaar aan een grote verkeersader (de N60 Gent-Ronse, aan de afrit van de E17), ruim bemeten en op een kleine 10 kilometer van Oudenaarde, waar Vlaanderens grootste wielerklassieker - de Ronde - aankomt."

 

De allereerste conceptwinkel van BMC is 2.000 m² groot en biedt de wielerfanaat naast (race)fietsen ook onderdelen, kledij en accessoires. Er is ook een aparte sectie elektrische fietsen voorzien. Of BMC nog plannen heeft voor andere conceptwinkels, in België of elders, is niet bekend.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.