Fietsenmaker BMC opent eerste conceptwinkel in Nazareth

Fietsenmaker BMC opent eerste conceptwinkel in Nazareth
De Zwitserse Bicylce Manufacturing Company (BMC) opent dit weekend zijn eerste conceptwinkel in ons land. Voor de vooropening gisterenavond werd Philippe Gilbert, kopman van het BMC-wielerteam, vanuit de Ronde van België per helikopter overgevlogen naar de vestiging in Eke (Nazareth).

"België, wielergek land bij uitstek"

Volgens topman Andy Rihs, die speciaal uit Zwitserland was overgekomen, was de keuze voor België is niet toevallig. "De wielerbeleving in België kan je nergens anders vinden. Het spreekt dan ook voor zich dat we voor België kozen om een winkel van dit niveau te openen. Dit wordt onze uitvalbasis waar alle BMC-materiaal wordt gestockeerd. We mikken daarbij ook op fans in Nederland, Frankrijk en Luxemburg om hier hun fietsen en bijbehorend materiaal te kopen."

 

"Deze locatie is prachtig", zei ook shopmanager Dieter Jacobs: "goed zichtbaar aan een grote verkeersader (de N60 Gent-Ronse, aan de afrit van de E17), ruim bemeten en op een kleine 10 kilometer van Oudenaarde, waar Vlaanderens grootste wielerklassieker - de Ronde - aankomt."

 

De allereerste conceptwinkel van BMC is 2.000 m² groot en biedt de wielerfanaat naast (race)fietsen ook onderdelen, kledij en accessoires. Er is ook een aparte sectie elektrische fietsen voorzien. Of BMC nog plannen heeft voor andere conceptwinkels, in België of elders, is niet bekend.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zooplus groeit met vijfde in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet van huisdierenwebshop Zooplus met 22% gegroeid naar 277 miljoen euro. Daarmee zet het bedrijf de groei van de eerste kwartalen verder.

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Action opent duizendste winkel

20/10/2017

Morgen is een belangrijke dag voor discounter Action: dan opent de keten in Gorinchem zijn duizendste vestiging. Het neemt daarvoor zijn intrek in een pand waar voorheen Charles Vögele en Aldi te vinden waren.

Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Back to top