Fietsenmaker BMC opent eerste conceptwinkel in Nazareth | RetailDetail

Fietsenmaker BMC opent eerste conceptwinkel in Nazareth

Fietsenmaker BMC opent eerste conceptwinkel in Nazareth
De Zwitserse Bicylce Manufacturing Company (BMC) opent dit weekend zijn eerste conceptwinkel in ons land. Voor de vooropening gisterenavond werd Philippe Gilbert, kopman van het BMC-wielerteam, vanuit de Ronde van België per helikopter overgevlogen naar de vestiging in Eke (Nazareth).

"België, wielergek land bij uitstek"

Volgens topman Andy Rihs, die speciaal uit Zwitserland was overgekomen, was de keuze voor België is niet toevallig. "De wielerbeleving in België kan je nergens anders vinden. Het spreekt dan ook voor zich dat we voor België kozen om een winkel van dit niveau te openen. Dit wordt onze uitvalbasis waar alle BMC-materiaal wordt gestockeerd. We mikken daarbij ook op fans in Nederland, Frankrijk en Luxemburg om hier hun fietsen en bijbehorend materiaal te kopen."

 

"Deze locatie is prachtig", zei ook shopmanager Dieter Jacobs: "goed zichtbaar aan een grote verkeersader (de N60 Gent-Ronse, aan de afrit van de E17), ruim bemeten en op een kleine 10 kilometer van Oudenaarde, waar Vlaanderens grootste wielerklassieker - de Ronde - aankomt."

 

De allereerste conceptwinkel van BMC is 2.000 m² groot en biedt de wielerfanaat naast (race)fietsen ook onderdelen, kledij en accessoires. Er is ook een aparte sectie elektrische fietsen voorzien. Of BMC nog plannen heeft voor andere conceptwinkels, in België of elders, is niet bekend.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Brugge bindt strijd aan met toeristenwinkeltjes

21/02/2018

Als het van het Brugse Open VLD Plus afhangt, komt er een verbod op nieuwe winkeltjes die mikken op toeristen in de binnenstad. Brugge zou zo een voorbeeld nemen aan Amsterdam.

Consolidatie bij Amerikaanse ketens in strijd tegen Amazon

21/02/2018

De Amerikaanse retailer Albertsons heeft zijn sectorgenoot Rite Aid overgenomen, nadat die laatste eerder ook al een flink aantal winkels verkocht had aan Walgreens. De overnames zijn vooral een reactie op de opmars van Amazon en andere online spelers.

Thierry Moubax (bpost): "Het businessmodel van de retail zal ingrijpend veranderen"

21/02/2018

Omnichannel is wat anders dan de optelsom van offline en online. Zijn retailers klaar voor een realiteit waarin de meeste aankoopbeslissingen genomen worden door digitale assistenten?

Walmart denkt aan nieuwe keten in India

21/02/2018

De onderhandelingen van de Amerikaanse warenhuisketen Walmart en de Indische e-commercespeler Flipkart gaan mogelijk over meer dan enkel online retail. De kans bestaat dat er ook een fysieke keten komt.

bpost vergroot zijn netwerk aan afhaalpunten

20/02/2018

(publireportage) Gemak speelt een steeds grotere rol bij online shopping en de huidige consument weet exact wat hij wil: zelf bepalen waar en wanneer zijn aankopen geleverd worden. bpost blijft dan ook zijn netwerk aan afhaalpunten verder uitbreiden.

Back to top