Fietsenmaker BMC opent eerste conceptwinkel in Nazareth

Fietsenmaker BMC opent eerste conceptwinkel in Nazareth
De Zwitserse Bicylce Manufacturing Company (BMC) opent dit weekend zijn eerste conceptwinkel in ons land. Voor de vooropening gisterenavond werd Philippe Gilbert, kopman van het BMC-wielerteam, vanuit de Ronde van België per helikopter overgevlogen naar de vestiging in Eke (Nazareth).

"België, wielergek land bij uitstek"

Volgens topman Andy Rihs, die speciaal uit Zwitserland was overgekomen, was de keuze voor België is niet toevallig. "De wielerbeleving in België kan je nergens anders vinden. Het spreekt dan ook voor zich dat we voor België kozen om een winkel van dit niveau te openen. Dit wordt onze uitvalbasis waar alle BMC-materiaal wordt gestockeerd. We mikken daarbij ook op fans in Nederland, Frankrijk en Luxemburg om hier hun fietsen en bijbehorend materiaal te kopen."

 

"Deze locatie is prachtig", zei ook shopmanager Dieter Jacobs: "goed zichtbaar aan een grote verkeersader (de N60 Gent-Ronse, aan de afrit van de E17), ruim bemeten en op een kleine 10 kilometer van Oudenaarde, waar Vlaanderens grootste wielerklassieker - de Ronde - aankomt."

 

De allereerste conceptwinkel van BMC is 2.000 m² groot en biedt de wielerfanaat naast (race)fietsen ook onderdelen, kledij en accessoires. Er is ook een aparte sectie elektrische fietsen voorzien. Of BMC nog plannen heeft voor andere conceptwinkels, in België of elders, is niet bekend.

 

Tags: