Fietsenmaker BMC opent eerste conceptwinkel in Nazareth

Fietsenmaker BMC opent eerste conceptwinkel in Nazareth
De Zwitserse Bicylce Manufacturing Company (BMC) opent dit weekend zijn eerste conceptwinkel in ons land. Voor de vooropening gisterenavond werd Philippe Gilbert, kopman van het BMC-wielerteam, vanuit de Ronde van België per helikopter overgevlogen naar de vestiging in Eke (Nazareth).

"België, wielergek land bij uitstek"

Volgens topman Andy Rihs, die speciaal uit Zwitserland was overgekomen, was de keuze voor België is niet toevallig. "De wielerbeleving in België kan je nergens anders vinden. Het spreekt dan ook voor zich dat we voor België kozen om een winkel van dit niveau te openen. Dit wordt onze uitvalbasis waar alle BMC-materiaal wordt gestockeerd. We mikken daarbij ook op fans in Nederland, Frankrijk en Luxemburg om hier hun fietsen en bijbehorend materiaal te kopen."

 

"Deze locatie is prachtig", zei ook shopmanager Dieter Jacobs: "goed zichtbaar aan een grote verkeersader (de N60 Gent-Ronse, aan de afrit van de E17), ruim bemeten en op een kleine 10 kilometer van Oudenaarde, waar Vlaanderens grootste wielerklassieker - de Ronde - aankomt."

 

De allereerste conceptwinkel van BMC is 2.000 m² groot en biedt de wielerfanaat naast (race)fietsen ook onderdelen, kledij en accessoires. Er is ook een aparte sectie elektrische fietsen voorzien. Of BMC nog plannen heeft voor andere conceptwinkels, in België of elders, is niet bekend.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Back to top