Hackers maken klantenbestand Game Mania buit

Johannes Ricardo Abbas / Shutterstock.com

Gameretailer Game Mania is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hackers gingen met klantengegevens aan de haal, de werking van de keten is verder niet gehinderd.

 

Doorverkopen klantdata

Hackers zijn maandagnacht rond 3 uur binnengedrongen in een server van gameketen Game Mania, waar ze bedrijfsinformatie en persoonsgegevens van klanten in België en Nederland buit hebben gemaakt. Het ging om een ransomware-aanval. Het nieuws is donderdagavond door het bedrijf zelf naar buiten gebracht, vooral om klanten te waarschuwen.

 

Van hoeveel klanten de data is gelekt, weet Game Mania nog niet. Daarom neemt de retailer het zekere voor het onzekere en zijn alle 600.000 gekende klanten gecontacteerd. Mogelijk proberen de hackers hun contactgegevens, zoals naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer, door te verkopen. Tot andere gevoelige informatie, zoals wachtwoorden en betaalgegevens, zouden de hackers geen toegang hebben gekregen.

 

Een externe veiligheidsexpert onderzoekt op dit moment het lek. CEO Kris Lenaerts is alvast niet van plan om met de hackers te onderhandelen. De eisen van de aanvallers is tot nu toe niet concreet en de communicatie is onduidelijk, zegt Lenaerts aan Data News. De werking van het bedrijf is verder niet verstoord: de winkels en de webshop zijn gewoon open en functioneren als normaal.