Hema bant overbodig plastic

Hema bant overbodig plastic

Hema neemt een reeks maatregelen om het gebruik van plastic terug te dringen: zo belooft de keten om klanten, die een eigen beker meebrengen bij de aankoop van een warme drank, 25 cent korting te geven.

 

Europese richtlijn

Vanaf dit najaar verkoopt de Nederlandse winkelketen enkel nog papieren en metalen rietjes: de kartonnen wattenstaafjes, die nu al te koop zijn in bepaalde winkels, zullen binnenkort in alle verkooppunten beschikbaar zijn. De genomen maatregelen zijn een reactie op een eerder goedgekeurde Europese richtlijn, die een aantal plastic wegwerpproducten zoals rietjes, bestek en borden vanaf 2021 volledig verbiedt.

 

“Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan alleen de plastic wegwerpproducten”, zegt Eva Ronhaar, hoofd duurzaamheid bij Hema. “We pakken het thema plastic in z’n totaal op; in wegwerpproducten, verpakkingen en de producten die we verkopen. Dat betekent dat we het onnodig gebruik van plastic uitfaseren, waar mogelijk gerecycled plastic gebruiken en de consument stimuleren tot hergebruik”.

 

Opvallend maatregel nog: de winkelketen beloont de ‘milieubewuste consument' en geeft klanten die een eigen beker meebrengen bij de aanschaf van een warme drank in de take away’s een korting van 25 cent.