Plantaardige pop-up Stay Gold opent in Antwerpen

In de Zwartzustersstraat in Antwerpen heeft Stay Gold de deuren geopend: een pop-upwinkel die 100% plantaardige producten, zoals schoenen, cosmetica en accessoires, verkoopt. De (tijdelijke) boetiek is een offline vertaling van de webshop Infinite Seeds.

 

“We zijn steeds beter ingelicht”

Veganisme is aan een sterke opmars bezig. “Het gaat de jongste tijd ongelooflijk snel”, ziet vegan-onderneemster Frédérique Pieters, mede omdat veel grote merken meedoen. “We zijn steeds beter ingelicht over hoe onze keuzes de planeet beïnvloeden, wat er met dieren gebeurt voor ze op ons bord of in onze kledingkast belanden. Niemand wil dat”, aldus de oprichtster van Stay Gold in De Standaard.


Stay Gold is daarom een nieuwe pop-upwinkel in de Zwartzustersstraat in Antwerpen, waar Pieters plantaardige accessoires en hebbedingetjes verkoopt, van schoenen over handtassen tot cosmetica. Een jaar eerder richtte ze vanuit Brussel ook al de webshop Infinite Seeds op. De onlineshop focuste aanvankelijk op stadstuinieren en plantaardige voeding, maar breidde inmiddels uit naar diervriendelijke cosmetica, kookboeken, schoenen en meer. Nu is die webshop evenwel op pauze gezet voor de duur van de pop-up.

 

Lokaal, fairtrade of eco vegan

De winkel mikt niet alleen op overtuigde veganisten, maar “wil zo laagdrempelig mogelijk zijn”. “De klanten die hier over de vloer komen, zijn ook niet noodzakelijk veganistisch, maar gewoon op zoek naar leuke producten. Ik heb ook goed nagedacht over het aanbod voor mannen, omdat de helft van de klanten toch mannen zijn”, zegt Pieters.


Het aanbod in de boetiek is bewust breed: van schoenen over keukenbenodigdheden tot een selectie voedingswaren. Er zijn vooral Europese merken te vinden, maar ook fairtrade-producten en labels die met gerecycleerde materialen werken, zoals het Nederlandse tassenmerk Fraenck. Stay Gold is enkel in december open van vrijdag tot en met zondag of op afspraak. De webshop zal zo snel mogelijk weer online zijn in 2019, belooft Pieters.