Redevco koopt winkelpand in Hasselt | RetailDetail

Redevco koopt winkelpand in Hasselt

Redevco koopt winkelpand in Hasselt

Vastgoedinvesteerder Redevco heeft in de Koning Albertstraat in Hasselt een pand gekocht voor liefst 15 miljoen euro. Het pand van van 1.295 m² wordt overgenomen van het Nederlandse bedrijf ProWinko en huisvest momenteel winkels van S.Oliver en Mango.

Tweede aankoop op korte tijd

Suzy Denys van Redevco geeft wat meer uitleg: "De aankoop van dit pand in Hasselt kadert zowel in onze strategie om de Redevco portefeuille te versterken met High Street panden, als de herinvestering van de opbrengsten van de verkoop van 'ons' gedeelte van het Ring Shoppingcenter te Kuurne aan Wereldhave in het najaar van 2014. Na een grote verkoopinspanning van de laatste 3 jaar luidt Redevco hiermee een nieuwe fase in waarbij we wensen te focussen op acquisities."

 

Redevco begin in 2011 aan reorganisatie van de vastgoedportefeuille om "te focussen op vastgoed dat zal overleven en bloeien in de digitale revolutie". Het is de tweede overname van Redevco op korte tijd: eerder deze maand nam het ook een winkelpand over in het winkeldistrict "Gouden Driehoek" nabij de Champs-Elysées in Parijs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?