Redevco koopt winkelpand in Hasselt

Redevco koopt winkelpand in Hasselt

Vastgoedinvesteerder Redevco heeft in de Koning Albertstraat in Hasselt een pand gekocht voor liefst 15 miljoen euro. Het pand van van 1.295 m² wordt overgenomen van het Nederlandse bedrijf ProWinko en huisvest momenteel winkels van S.Oliver en Mango.

Tweede aankoop op korte tijd

Suzy Denys van Redevco geeft wat meer uitleg: "De aankoop van dit pand in Hasselt kadert zowel in onze strategie om de Redevco portefeuille te versterken met High Street panden, als de herinvestering van de opbrengsten van de verkoop van 'ons' gedeelte van het Ring Shoppingcenter te Kuurne aan Wereldhave in het najaar van 2014. Na een grote verkoopinspanning van de laatste 3 jaar luidt Redevco hiermee een nieuwe fase in waarbij we wensen te focussen op acquisities."

 

Redevco begin in 2011 aan reorganisatie van de vastgoedportefeuille om "te focussen op vastgoed dat zal overleven en bloeien in de digitale revolutie". Het is de tweede overname van Redevco op korte tijd: eerder deze maand nam het ook een winkelpand over in het winkeldistrict "Gouden Driehoek" nabij de Champs-Elysées in Parijs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Nederlandse brillenverkoper Eyelove nu ook in België

18/10/2017

Het Nederlandse Eyelove, een prijzenbreker op de brillenmarkt, opent vandaag zijn eerste twee winkels in België. Daarnaast worden er ook al gesprekken gevoerd om snel nog meer vestigingen te openen.

Richemont verwacht forse winststijging voor eerste halfjaar

17/10/2017

Het Zwitserse luxebedrijf Richemont, eigenaar van onder andere horlogemerk Cartier, verwacht dat de winst voor de eerste helft van het boekjaar met maar liefst 80% de hoogte in gaat. De omzet gaat met meer dan 10% vooruit.

“Klantenkaarten leveren amper iets op”

17/10/2017

Klantenkaarten leveren trouwe klanten amper iets op: dat is de conclusie die Het Belang van Limburg trekt na een onderzoek bij twintig grote ketens. Die ketens zeggen dan weer dat de krant te weinig rekening houdt met persoonlijke promoties.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Back to top