Redevco koopt winkelpand in Hasselt | RetailDetail

Redevco koopt winkelpand in Hasselt

Redevco koopt winkelpand in Hasselt

Vastgoedinvesteerder Redevco heeft in de Koning Albertstraat in Hasselt een pand gekocht voor liefst 15 miljoen euro. Het pand van van 1.295 m² wordt overgenomen van het Nederlandse bedrijf ProWinko en huisvest momenteel winkels van S.Oliver en Mango.

Tweede aankoop op korte tijd

Suzy Denys van Redevco geeft wat meer uitleg: "De aankoop van dit pand in Hasselt kadert zowel in onze strategie om de Redevco portefeuille te versterken met High Street panden, als de herinvestering van de opbrengsten van de verkoop van 'ons' gedeelte van het Ring Shoppingcenter te Kuurne aan Wereldhave in het najaar van 2014. Na een grote verkoopinspanning van de laatste 3 jaar luidt Redevco hiermee een nieuwe fase in waarbij we wensen te focussen op acquisities."

 

Redevco begin in 2011 aan reorganisatie van de vastgoedportefeuille om "te focussen op vastgoed dat zal overleven en bloeien in de digitale revolutie". Het is de tweede overname van Redevco op korte tijd: eerder deze maand nam het ook een winkelpand over in het winkeldistrict "Gouden Driehoek" nabij de Champs-Elysées in Parijs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Brugge bindt strijd aan met toeristenwinkeltjes

21/02/2018

Als het van het Brugse Open VLD Plus afhangt, komt er een verbod op nieuwe winkeltjes die mikken op toeristen in de binnenstad. Brugge zou zo een voorbeeld nemen aan Amsterdam.

Consolidatie bij Amerikaanse ketens in strijd tegen Amazon

21/02/2018

De Amerikaanse retailer Albertsons heeft zijn sectorgenoot Rite Aid overgenomen, nadat die laatste eerder ook al een flink aantal winkels verkocht aan Walgreens. De overnames zijn vooral een reactie tegen de opmars van Amazon en andere online spelers.

Thierry Moubax (bpost): "Het businessmodel van de retail zal ingrijpend veranderen"

21/02/2018

Omnichannel is wat anders dan de optelsom van offline en online. Zijn retailers klaar voor een realiteit waarin de meeste aankoopbeslissingen genomen worden door digitale assistenten?

Walmart denkt aan nieuwe keten in India

21/02/2018

De onderhandelingen van de Amerikaanse warenhuisketen Walmart en de Indische e-commercespeler Flipkart gaan mogelijk over meer dan enkel online retail. De kans bestaat dat er ook een fysieke keten komt.

bpost vergroot zijn netwerk aan afhaalpunten

20/02/2018

(publireportage) Gemak speelt een steeds grotere rol bij online shopping en de huidige consument weet exact wat hij wil: zelf bepalen waar en wanneer zijn aankopen geleverd worden. bpost blijft dan ook zijn netwerk aan afhaalpunten verder uitbreiden.

Dit zijn de genomineerden voor de bpost Omnichannel Award 2018

20/02/2018

De jury heeft haar keuze gemaakt uit de longlist van kandidaten: JBC, Sissy-Boy en ZEB maken kans om op 1 maart de bpost Omnichannel Award in de wacht te slepen. Ook uw stem telt mee!

Back to top