Redevco koopt winkelpand in Hasselt

Redevco koopt winkelpand in Hasselt

Vastgoedinvesteerder Redevco heeft in de Koning Albertstraat in Hasselt een pand gekocht voor liefst 15 miljoen euro. Het pand van van 1.295 m² wordt overgenomen van het Nederlandse bedrijf ProWinko en huisvest momenteel winkels van S.Oliver en Mango.

Tweede aankoop op korte tijd

Suzy Denys van Redevco geeft wat meer uitleg: "De aankoop van dit pand in Hasselt kadert zowel in onze strategie om de Redevco portefeuille te versterken met High Street panden, als de herinvestering van de opbrengsten van de verkoop van 'ons' gedeelte van het Ring Shoppingcenter te Kuurne aan Wereldhave in het najaar van 2014. Na een grote verkoopinspanning van de laatste 3 jaar luidt Redevco hiermee een nieuwe fase in waarbij we wensen te focussen op acquisities."

 

Redevco begin in 2011 aan reorganisatie van de vastgoedportefeuille om "te focussen op vastgoed dat zal overleven en bloeien in de digitale revolutie". Het is de tweede overname van Redevco op korte tijd: eerder deze maand nam het ook een winkelpand over in het winkeldistrict "Gouden Driehoek" nabij de Champs-Elysées in Parijs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De pioniersrol van merchandisingketen Shop For Geek

11/12/2017

Een mok van Game of Thrones, een paraplu van Harry Potter, een T-shirt van Assassin’s Creed? Die vind je bij Shop For Geek, de eerste Belgische winkelketen voor merchandisingartikelen. De franchiseformule opende al tien winkels en heeft ambitie. 

Stockpots heeft al meer dan 100 opslagplaatsen in de aanbieding

11/12/2017

Enkele maanden na de lancering hebben al meer dan 100 warenhuizen zich aangesloten bij Stockspots, het online platform waar bedrijven op een eenvoudige manier tijdelijk ruimte kunnen huren.

Vijf nieuwe winkels voor A12 Shopping

08/12/2017

In het winkelgebied A12 Shopping, langs de Boomsesteenweg in Schelle, openen de komende weken vijf nieuwe winkels. Ze vervoegen er onder andere Decathlon, dat al langer aanwezig is op het winkelgebied.

Belg interim-topman bij speelgoedketen Intertoys

07/12/2017

Stefaan Vansteenkiste is de nieuwe topman bij speelgoedketen Intertoys. Die aanstelling gebeurt in het kader van de overname van Intertoys door Alteri eerder deze week. Vansteenkiste zal het bedrijf nu leiden tot er een permanente CEO is gevonden. 

Hema maakt eindelijk weer winst

07/12/2017

Hema weet weer wat winst is: nadat het de voorbije kwartalen het nettoverlies al had kunnen drukken, is de Nederlandse keten er in het derde kwartaal in geslaagd om voor het eerst sinds lang een nettowinst op te tekenen.

Winkeldiefstallen pieken na zonsondergang

07/12/2017

Tijdens de ‘donkere’ maanden november tot maart ligt het aantal winkeldiefstallen bij valavond gemiddeld 13% hoger dan in de maanden waarin het zomeruur nog geldt. Handelaars vragen dan ook meer politie in de winkelstraat en een snelle invoering van de ‘winkeldiefstalboete’ naar Nederlands voorbeeld.

Back to top