Sigaretten te goedkoop verkocht bij supermarkten

Sigaretten te goedkoop verkocht bij supermarkten

Belgische supermarkten en nachtwinkels verkopen sigaretten vaak onder de vastgestelde prijs. Bovendien maken ze ook te veel reclame voor de producten, blijkt uit controles die werden uitgevoerd door Volksgezondheid.

Hoge boetes

Volksgezondheid voerde vorig jaar een duizendtal controles uit bij supermarkten, tabaks- en nachtwinkels. Daarbij werd vastgesteld dat één op zes handelaars de tabaksproducten onder de prijs verkochten. "Doelbewust worden de pakjes per twee verpakt om ze onder de prijs te verkopen. Dat is verboden" zegt Paul Van Den Meerssche van de Tabakscontroledienst in Het Nieuwsblad. "De tabaksfabrikanten beseffen het niet, maar ze spelen met levens."

 

De Tabakscontroledienst treedt hard op tegen overtreders: zo werden er vorig jaar 31 boetes van 60.000 euro uitgeschreven. De Vlaamse Liga tegen Kanker vindt dat echter nog niet streng genoeg en wil dat sigarettenpakjes volledig uit het zicht verdwijnen in de winkels, om zo vooral jongeren niet aan te zetten tot rokers. In de categorie 12 tot 18 jaar daalt het aantal rokers immers niet meer: momenteel rookt daarvan ongeveer 15 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gent is eerste centrumstad met eigen visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

De toekomst van het winkelen: waar iedereen retailer is

12/12/2017

Waarom gingen Mexx en vele anderen ten onder, wat bezielt Amazon en kunnen kleine handelaars morgen nog overleven? RetailDetails eigen Jorg Snoeck en Pauline Neerman leggen het uit in hun eerste boek The Future of Shopping: Waar iedereen retailer is.

Nieuwe CEO moet Fiets! volgende fase inleiden

12/12/2017

Fietsenketen Fiets! heeft een nieuwe CEO, die de keten terug op het juiste spoor moet zetten na een moeilijk jaar waarin oprichter Hendrik Winkelmans meer naar de achtergrond verdween.

Back to top