Sigaretten te goedkoop verkocht bij supermarkten | RetailDetail

Sigaretten te goedkoop verkocht bij supermarkten

Sigaretten te goedkoop verkocht bij supermarkten

Belgische supermarkten en nachtwinkels verkopen sigaretten vaak onder de vastgestelde prijs. Bovendien maken ze ook te veel reclame voor de producten, blijkt uit controles die werden uitgevoerd door Volksgezondheid.

Hoge boetes

Volksgezondheid voerde vorig jaar een duizendtal controles uit bij supermarkten, tabaks- en nachtwinkels. Daarbij werd vastgesteld dat één op zes handelaars de tabaksproducten onder de prijs verkochten. "Doelbewust worden de pakjes per twee verpakt om ze onder de prijs te verkopen. Dat is verboden" zegt Paul Van Den Meerssche van de Tabakscontroledienst in Het Nieuwsblad. "De tabaksfabrikanten beseffen het niet, maar ze spelen met levens."

 

De Tabakscontroledienst treedt hard op tegen overtreders: zo werden er vorig jaar 31 boetes van 60.000 euro uitgeschreven. De Vlaamse Liga tegen Kanker vindt dat echter nog niet streng genoeg en wil dat sigarettenpakjes volledig uit het zicht verdwijnen in de winkels, om zo vooral jongeren niet aan te zetten tot rokers. In de categorie 12 tot 18 jaar daalt het aantal rokers immers niet meer: momenteel rookt daarvan ongeveer 15 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


KaDeTe, ’s werelds eerste startup-supermarkt, opent in Berlijn

22/02/2018

In Berlijn opent volgende maand KaDeTe, ’s werelds eerste startupsupermarkt. De fysieke marktplaats geeft startende merken en bedrijven de kans om in contact te komen met zowel consumenten als inkopers.

"Geen grote verrassing" mocht Unilever voor Rotterdam kiezen

22/02/2018

Volgens de Financial Times maakt Rotterdam en niet Londen de meeste kans om het hoofdkantoor van het Brits-Nederlandse Unilever te krijgen. De zakenkrant baseert zich daarvoor op bronnen uit politieke middens.

Recordcijfers voor Henkel

22/02/2018

Het Duitse Henkel heeft er een sterk 2017 opzitten, met zowel op vlak van omzet als op vlak van winst absolute recordcijfers. Zo wist het bedrijf voor het eerst de grens van 20 miljard euro omzet te doorbreken.

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

22/02/2018

De Franse sportretailer Go Sport, in ons land actief met twaalf winkels, koestert ambitieuze expansieplannen. Binnen Europa worden Spanje en Polen de speerpunten, daarbuiten zet de groep in op Marokko en India.

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Brugge bindt strijd aan met toeristenwinkeltjes

21/02/2018

Als het van het Brugse Open VLD Plus afhangt, komt er een verbod op nieuwe winkeltjes die mikken op toeristen in de binnenstad. Brugge zou zo een voorbeeld nemen aan Amsterdam.

Back to top