Succesvolle winkelondernemers leren buiten de lijntjes kleuren

Net zo divers als de consument is, zo divers wordt ook de retail zelf. Van hightech tot ‘back to basics’, het kan allemaal. Antwerpen, voor grote ketens én voor creatieve starters een levend retaillaboratorium, toont hoe voor de winkel nog een mooie rol is weggelegd.

 

Creatieve nieuwe concepten borrelen op

Een boerderij in een restaurant, een café in een designgalerij, een kruidenier zonder verpakkingen, … Het vroegere verkooppunt wordt helemaal opnieuw uitgevonden en neemt radicaal nieuwe gedaantes aan. Trends als 'blurring', 'co-creatie' en 'inline shopping' brengen niet alleen nieuw leven naar de winkelstraat, ze brengen ook verse inspiratie voor ondernemers.

 

Ondanks de concurrentie van hoogtechnologische wereldspelers, de blijvende druk op de prijzen en de nog steeds groeiende populariteit van online shoppen, borrelen in steden zoals Antwerpen creatieve nieuwe concepten op. Als de doos wordt ingetrapt, móét je immers wel out-of-the-box gaan denken. 

 

En niks blijkt zo leuk als buiten de lijntjes kleuren. Of wat anders te denken van een fietsshop waar je evengoed hebbedingetjes voor de keuken kan kopen? Of van een luxueuze parfumerie die volledig gepersonaliseerde geurtjes op maat creëert? 

 

Op inspiratietocht door Antwerpen

De retailhunt door Antwerpen van RetailDetail gidst je, onder professionele begeleiding, langs de meest opvallende en typerende concepten van vandaag. Wat is de sleutel van hun succes? En wat kunnen sectorgenoten ervan leren? 

 

Gedurende een halve dag laten laat de retailhunt Antwerpen je proeven van de nieuwste trends en de meest bruisende innovaties in het retaillandschap. Ontdek een mix van concepten in de mode, voeding, horeca, design, wonen en reizen. De retailhunt valt ook te combineren met een inspiratietour ter plaatse bij retailhub, het retailbelevingscentrum van RetailDetail, waar bezoekers de ‘customer journey’ van morgen volgen.

 

Boek nu en geniet van de exclusieve winteractie: volg nog een retailhunt Antwerpen in december en krijg bij vermelding van de code WINTERINSPIRATION18 20% korting op een rondleiding voor groepen tot 20 personen. Contacteer ons voor meer info via info@retaildetail.be