AB InBev drijft productie Hoegaarden fors op

AB InBev drijft productie Hoegaarden fors op

AB InBev Belgium gaat 5,7 miljoen euro investeren in de brouwerij van Hoegaarden. Dankzij de investeringen moet de productiecapaciteit omhoog worden getrokken, om te voldoen aan de stijgende vraag.

80 procent voor export

Dankzij de modernisering van de brouwzaal wil Hoegaarden de capaciteit met 30 procent verhogen. De werken zullen volgende week al starten en moeten binnen ongeveer een jaar volledig afgerond zijn. Zo wil Hoegaarden voldoen aan de steeds groeiende vraag in het buitenland, vooral dan in Azië.


Naast de modernisering zullen er ook nieuwe fermentatietanks in gebruik worden genomen. Die moeten begin 2016 al klaar zijn. Verder wordt ook de koelcapaciteit geoptimaliseerd en worden de warme kamers verder uitgebreid. In die warme kamers gebeurt de hergisting op de fles.


Het witbier van Hoegaarden wordt momenteel verdeeld in meer dan 70 landen en is één van de snelst groeiende focusmerken van AB InBev. Het is dan ook niet verrassend dat meer dan 80 procent van de totale productie van Hoegaarden bestemd is voor het buitenland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top