Albert Heijn vervangt Carrefour in Schilde

spacecraft / Shutterstock.com

Het was al even bekend dat baanwinkelcentrum Schilmart binnenkort afscheid zal nemen van zijn Carrefour, maar nu is ook bekend wie het gebouw dan wel gaat innemen. Dat wordt Albert Heijn, dat zo tweederde van de route naar het doel van honderd Belgische vestigingen zal hebben afgelegd.

 

Op weg naar honderd

Vorige maand berichtte Gazet van Antwerpen dat het contract van Carrefour op Schilmart na 27 jaar zou worden opgezegd en dat de supermarkt eind oktober de deuren zal moeten sluiten. Eerst werd nog gespeculeerd op een Media Markt of een Jumbo, maar het is Albert Heijn dat de laatste inwoner van het pand zal worden. Op 18 oktober sluit de Carrefour definitief de deuren, dan volgt een grondige renovatie.

 

Het complex van baanwinkels zal "eind dit jaar of begin volgend jaar" de 66e Belgische vestiging van Albert Heijn mogen verwelkomen, zegt woordvoerder Ann Maes tegen Het Nieuwsblad. Daarmee bereikt de keten tweederde van zijn doel om honderd Belgische vestigingen te openen, zoals onze redactie vorig jaar optekende bij de opening van winkel nummer vijftig in Maasmechelen.

 

Vijf jaar zoeken

De Ahold Delhaize-dochter was al lang op zoek naar een geschikte plek in de buurt: vijf jaar geleden al was meubelzaak Van Ende, recht tegenover Schilmart, het doelwit; toen dat mislukte kwam ook dancing De Toverfluit (net over de grens in Zoersel) in the picture... maar het was dus derde keer, goede keer met het 1400 m² grote pand op Schilmart.

 

Toch wordt die niet het eindstation voor Albert Heijn in Schilde: over "twee of drie jaar" wil eigenaar BIMMO het hele complex Schilmart, met zeven grote winkels op acht hectare grond, slopen en vervangen door een moderne nieuwbouw. Dat alles past dan weer in de plannen van het gemeentebestuur om van de site tussen het antitankkanaal en de grens met Zoersel een "aantrekkelijke inkompoort" tot de eigen gemeente te maken.