Bezorgdienst Beedrop stopt

Bezorgdienst Beedrop stopt
Beedrop

Beedrop, een bezorgplatform voor lokale handelaars, heeft zijn activiteiten stopgezet. Het bedrijf kon onvoldoende investeerders vinden om de groei te financieren.

 

Onvoldoende middelen

Beedrop leverde verse producten van de lokale handel, zoals bakkers en slagers, gratis aan huis. Het bedrijf was op zoek naar geld om te kunnen uitbreiden, maar onderhandelingen met potentiële investeerders draaiden op niets uit. Bijgevolg was "verdere financiering van ons project jammer genoeg tijdelijk niet meer mogelijk", klinkt het. Begin dit jaar kondigde het bedrijf nog aan dat het in 2020 naar Nederland zou trekken, maar dat gaat dus niet dor.

 

De online besteldienst werd in 2015 opgericht en was actief in een tachtigtal Belgische gemeenten. Voor heel wat middenstanders was het een eenvoudige manier om online bestellingen te kunnen accepteren zonder zelf te hoeven investeren in een dure webshop. Ze betaalden enkel een commissie op de online bestelde producten. Zo waren de handelaars ook beter gewapend tegen de online activiteiten van de grote supermarktketens. Iets meer dan 800 winkeliers waren bij het platform aangesloten.