Beedrop zet stap naar Nederland

Beedrop, een bezorgplatform voor lokale handelaars, levert al sinds 2015 boodschappen in België. In 2020 wil het bedrijf ook van start gaan in Nederland.

 

Gratis bezorgd

Het initiatief wil buurtwinkels zoals bakkers en slagers wapenen tegen de onlineactiviteiten van grote supermarktketens. Sinds de start in 2015 zijn al 819 winkeliers in 79 Vlaamse gemeenten aangesloten. Volgens vakblad Twinkle zal Beedrop de activiteiten in 2020 uitbreiden naar Nederland. Daar kenden gelijkaardige initiatieven tot nu toe slechts een beperkt succes: enkel online versmarkt marktlokaal.nl is er actief, in Breda, Katwijk en Oegstgeest.

 

De startup maakt voor ondernemers een online winkel aan op beedrop.be: daar kunnen ze producten toevoegen en prijzen of promoties beheren. Klanten plaatsen hun bestelling online, Beedrop stuurt de orders door naar de handelaar, die de bestellingen klaarzet in een afleverpunt in de buurt. Tegen een kleine kostprijs komt Beedrop de producten ook oppikken. Vervolgens zorgt het bezorgplatform voor levering bij de klanten. Temperatuurgevoelige producten worden gekoeld getransporteerd. Klanten worden via e-mail op de hoogte gehouden van het leveringsuur en hun rekening. Beedrop rekent consumenten geen kosten aan voor de levering, maar vraagt handelaars wel een commissie op de verkochte goederen.