Bij Lidl Lochristi kiezen medewerkers zelf hun uren | RetailDetail

Bij Lidl Lochristi kiezen medewerkers zelf hun uren

Bij Lidl Lochristi kiezen medewerkers zelf hun uren
© Idea Studio / Shutterstock.com

In de Lidl in Lochristi kiezen de medewerkers maandelijks zelf hun werktijden. Winkelmanager Liesbeth De Meyer wil zo het personeel helpen een beter evenwicht te vinden tussen werk en privéleven.

 

Initiatief vanuit de winkel

De Lidl-vestiging van Lochristi telt veertien vaste medewerkers en twee jobstudenten. “Die krijgen allemaal een week de tijd om voor de vier weken erna de uren in te vullen waarop ze het liefst willen werken”, vertelt De Meyer aan Jobat. Meestal lukt het om iedereen de werktijden te geven die ze vragen. Er zijn wel een aantal spelregels: zo mag niemand een vaste vrije dag claimen en als iemand vrij wil op zaterdag moet dat altijd worden overlegd. Iedereen doet ook minstens twee keer een vroege shift en minimaal twee keer een late shift. Verder vult iedereen zijn werkrooster vrij in.

 

Het initiatief komt vanuit de winkel zelf, niet vanuit het hoofdkantoor van Lidl, en wordt ook helemaal door de winkelmanager georganiseerd. “Onze mensen vinden het fantastisch. Met dit systeem kan iemand, die bijvoorbeeld zondagavond iets heeft gepland, ervoor kiezen om niet op maandagmorgen te werken”, aldus De Meyer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.