Bij Lidl Lochristi kiezen medewerkers zelf hun uren

Bij Lidl Lochristi kiezen medewerkers zelf hun uren

In de Lidl in Lochristi kiezen de medewerkers maandelijks zelf hun werktijden. Winkelmanager Liesbeth De Meyer wil zo het personeel helpen een beter evenwicht te vinden tussen werk en privéleven.

 

Initiatief vanuit de winkel

De Lidl-vestiging van Lochristi telt veertien vaste medewerkers en twee jobstudenten. “Die krijgen allemaal een week de tijd om voor de vier weken erna de uren in te vullen waarop ze het liefst willen werken”, vertelt De Meyer aan Jobat. Meestal lukt het om iedereen de werktijden te geven die ze vragen. Er zijn wel een aantal spelregels: zo mag niemand een vaste vrije dag claimen en als iemand vrij wil op zaterdag moet dat altijd worden overlegd. Iedereen doet ook minstens twee keer een vroege shift en minimaal twee keer een late shift. Verder vult iedereen zijn werkrooster vrij in.

 

Het initiatief komt vanuit de winkel zelf, niet vanuit het hoofdkantoor van Lidl, en wordt ook helemaal door de winkelmanager georganiseerd. “Onze mensen vinden het fantastisch. Met dit systeem kan iemand, die bijvoorbeeld zondagavond iets heeft gepland, ervoor kiezen om niet op maandagmorgen te werken”, aldus De Meyer.

Tags: