Bij Lidl Lochristi kiezen medewerkers zelf hun uren | RetailDetail

Bij Lidl Lochristi kiezen medewerkers zelf hun uren

Bij Lidl Lochristi kiezen medewerkers zelf hun uren
© Idea Studio / Shutterstock.com

In de Lidl in Lochristi kiezen de medewerkers maandelijks zelf hun werktijden. Winkelmanager Liesbeth De Meyer wil zo het personeel helpen een beter evenwicht te vinden tussen werk en privéleven.

 

Initiatief vanuit de winkel

De Lidl-vestiging van Lochristi telt veertien vaste medewerkers en twee jobstudenten. “Die krijgen allemaal een week de tijd om voor de vier weken erna de uren in te vullen waarop ze het liefst willen werken”, vertelt De Meyer aan Jobat. Meestal lukt het om iedereen de werktijden te geven die ze vragen. Er zijn wel een aantal spelregels: zo mag niemand een vaste vrije dag claimen en als iemand vrij wil op zaterdag moet dat altijd worden overlegd. Iedereen doet ook minstens twee keer een vroege shift en minimaal twee keer een late shift. Verder vult iedereen zijn werkrooster vrij in.

 

Het initiatief komt vanuit de winkel zelf, niet vanuit het hoofdkantoor van Lidl, en wordt ook helemaal door de winkelmanager georganiseerd. “Onze mensen vinden het fantastisch. Met dit systeem kan iemand, die bijvoorbeeld zondagavond iets heeft gepland, ervoor kiezen om niet op maandagmorgen te werken”, aldus De Meyer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top