Brand bij fabriek van Douwe Egberts

Brand bij fabriek van Douwe Egberts

Afgelopen nacht is er een brand uitgebroken in de fabriek van Douwe Egberts in Strombeek-Bever. De brandweer had enkele uren nodig om de brand, die lang bleef smeulen, te blussen. De productie is ondertussen gedeeltelijk terug opgestart.

Schade beperkt

De brand bij Douwe Egberts brak gisteren rond 23u uit in een silo van de koffiebranderij. Het ging daarbij niet om een grote brand, maar het kostte de brandweer wel enkele uren om de brand te blussen. In de loop van de nacht moest de brandweer opnieuw uitrukken, omdat er sprake was van een opflakkering. Rond 6u vanochtend was de brand volledig geblust.

 

"De smeulbrand was heel moeilijk te vinden en te blussen. Daarom kwam er veel kap- en breekwerk aan te pas", zei de brandweer aan het Nieuwsblad. "De brand zelf was amper zichtbaar voor de buitenwereld, maar er is wel veel schade voor het bedrijf."

 

Sinds 11u is ook de productie gedeeltelijk terug opgestart. Een woordvoerster van het bedrijf zei daarbij aan de VRT dat de schade van de brand al bij al beperkt is gebleven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zwak eerste kwartaal voor General Mills

21/09/2017

De Amerikaanse voedingsproducent General Mills, bekend van merken als Yoplait, Cheerios en Häagen-Dazs, heeft er een teleurstellend kwartaal op zitten. Zowel de omzet als de winst ging achteruit.

Carrefour Market Groenplaats levert binnen uur aan huis

21/09/2017

De Carrefour Market aan de Groenplaats in Antwerpen is in een volledig nieuw jasje gestoken, met aandacht voor milieu en doorstroming. Bijzonder is dat de winkel voortaan binnen het uur aan huis levert bij zijn klanten.

Voedingsproducenten willen houdbaarheidsdatum duidelijker aangeven

21/09/2017

Een groep van 400 voedingsproducenten, die samen actief zijn in meer dan zeventig landen, wil tegen 2020 de aanduiding van de houdbaarheidsdatum op verpakkingen vereenvoudigen en zo voedselverspilling tegengaan.

Carrefour Express ziet brood in ‘blurring’

21/09/2017

De proximiteitsformule van Carrefour verkent de mogelijkheden van ‘food to go’ en consumptie ter plaatse. De nieuwste generatie winkels voegt diensten en restauratie toe: het onderscheid tussen retail en horeca vervaagt.

Nieuwe CEO Carrefour wil Hypermarkten op zondag open

21/09/2017

Volgens een van de Fransen vakbonden heeft Alexandre Bombard, de nieuwe CEO van Carrefour, het plan opgevat om de Hypermarkten ook op zondag te openen. Een deel van hen zou mogelijk wel de deuren moeten sluiten.

Belg Olivier Van den Bossche krijgt topfunctie bij Metro

21/09/2017

De Belg Olivier Van den Bossche gaat aan de slag bij het Duitse Metro en krijgt daar een topfunctie. Hij wordt ‘operating partner’ bij Metro Cash & Carry en komt zo aan het hoofd te staan van een aantal landen waar die actief is.

Back to top