Brits investeringsfonds neemt Lunch Garden over

Shutterstock.com

De noodlijdende restaurantketen Lunch Garden krijgt een nieuwe eigenaar: het Britse investeringsfonds Intermediate Capital Group neemt de 75 restaurants over.

 

“Belangrijke opsteker”

De Belgische restaurantketen Lunch Garden was tot nu toe in handen van een ander Brits investeringsfonds, Freshtream, maar die verkoopt het horecabedrijf nu, weet De Tijd. Naar het waarom achter de deal is het raden, maar mogelijk speelt het feit dat Intermediate Capital Group een schuldeiser is van Lunch Garden: het fonds zou een lening van 77 miljoen euro verstrekt hebben.

 

"Dit nieuws is een belangrijke opsteker in het perspectief van de heropening van de horeca", reageert CEO Ann Biebuyck tegenover Sudinfo. "Het management van Lunch Garden heeft sinds de sluiting van de restaurants de tijd genomen om het strategisch plan op te stellen en de laatste hand te leggen aan de nieuwe organisatie die zal worden opgezet. Met ICG aan onze zijde als sterke partner en meerderheidsaandeelhouder, kunnen onze klanten, leveranciers en teamleden deel uitmaken van een nieuw succesverhaal. Dankzij deze nauwe samenwerking liggen alle puzzelstukjes nu op hun plaats om met een knal weer van start te gaan zodra het bedrijf weer open kan."

 

Zoals alle horecaondernemingen heeft Lunch Garden zwaar te lijden onder de coronacrisis. In het najaar van 2020 kondigde het bedrijf een herstructurering aan waarbij 138 banen worden geschrapt, zowel in de restaurants als op het hoofdkantoor. De keten bespaart ook op marketing- en huurkosten.