De Vegetarische Slager levert plantaardige Whopper aan Burger King

De Vegetarische Slager levert plantaardige Whopper aan Burger King
De Vegetarische Slager

Vanaf vandaag serveert Burger King in 25 landen, waaronder België en Nederland, een vegetarische Whopper. Daarvoor doet de fastfoodketen een beroep op De Vegetarische Slager.

 

Soja

De Rebel Whopper, zoals de plantaardige burger heet, werd eind vorige maand reeds aangekondigd. Nu is ook bekendgemaakt dat De Vegetarische Slager, dat vorig jaar werd overgenomen door Unilever, de patty’s (het ‘vlees’) zal leveren. De Rebel Whopper wordt vandaag gelijktijdig geïntroduceerd in meer dan 2500 Burger King restaurants in 25 landen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

 

"We hebben voor Burger King een burger ontwikkeld op basis van soja", zegt CEO Hugo Verkuil aan De Standaard. "Het is onze ervaring dat je daar de beste vlezige textuur mee krijgt. De vleeseter moet dit lekker vinden, dan zit het goed." Sophie Souied van Unilever beaamt: "De nieuwe Rebel Whopper door De Vegetarische Slager biedt vleesliefhebbers een fantastische vleesvrije ervaring en we kunnen niet wachten om de droom van oprichter Jaap Korteweg - om de grootste slager ter wereld te worden - te realiseren."