Delhaize lanceert voedselrecuperatieproject bij alle supermarkten

Delhaize lanceert voedselrecuperatieproject bij alle supermarkten

Delhaize heeft in 26 supermarkten een voedselrecuperatieproject gelanceerd dat moet ervoor moet zorgen dat minder onverkocht voedsel in de vuilnisbak belandt. Tegen 2020 moet 100 procent van de restvoeding geschonken worden aan sociale verenigingen.

150 maaltijden per dag per supermarkt

Naast de 26 supermarkten loopt het proefproject ook in de distributiecentra in Ninove en Colfridis en bij een groot aantal van de zelfstandige winkels van AD Delhaize en Proxy Delhaize. Het is echter de bedoeling dat zo snel mogelijk alle supermarkten van de keten er aansluiting bij vinden.

 

Binnen het project krijgen sociale verenigingen de mogelijkheid om verse producten in snelverkoop, onverkocht vers brood en droge voeding waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is overschreden op te halen bij Delhaize. Momenteel worden zo dagelijks 23 verenigingen geholpen. Per supermarkt worden er ongeveer 150 maaltijden per dag aangeboden.

 

"De winkels kunnen op een verantwoorde manier hun onverkochte goederen van de hand doen en ze helpen de liefdadigheidsorganisaties om hun voorraad voedingswaren aan te vullen. Voor liefdadigheidsorganisaties is dit een eenvoudige en veilige manier om voedsel te recupereren en de minderbedeelden het hele jaar door maaltijden aan te bieden", stelt Delhaize. Het einddoel is om tegen 2020 100 procent van de doneerbare goederen te verdelen onder de verschillende verenigingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Danone wijzigt managementstructuur

19/10/2017

Danone heeft besloten om de managementstructuur aan de top van het bedrijf aan te passen. De functie van voorzitter van de raad van bestuur en die van CEO worden voortaan gecombineerd door huidig CEO Emmanuel Faber.

Lastig derde kwartaal voor Carrefour

18/10/2017

De kwartaalresultaten die Carrefour woensdagavond publiceerde, illustreren de grote uitdagingen waar de nieuwe CEO en zijn team voor staan, vooral dan in West-Europa. Ook in België daalde de vergelijkbare omzet.

Delhaize opent stadsmoestuin

18/10/2017

Voortaan kunnen de klanten van Delhaize Boondael in Elsene groenten kopen die net geplukt zijn op het dak van hun supermarkt. Geen marketingstunt, wel een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de retailer.

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen

18/10/2017

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2.000 banen schrappen. Zo wil het tot 500 miljoen pond (560 miljoen euro) besparen, in een poging om de concurrentie met de discounters aan te gaan.

Back to top