Delhaize lanceert voedselrecuperatieproject bij alle supermarkten

Delhaize lanceert voedselrecuperatieproject bij alle supermarkten

Delhaize heeft in 26 supermarkten een voedselrecuperatieproject gelanceerd dat moet ervoor moet zorgen dat minder onverkocht voedsel in de vuilnisbak belandt. Tegen 2020 moet 100 procent van de restvoeding geschonken worden aan sociale verenigingen.

150 maaltijden per dag per supermarkt

Naast de 26 supermarkten loopt het proefproject ook in de distributiecentra in Ninove en Colfridis en bij een groot aantal van de zelfstandige winkels van AD Delhaize en Proxy Delhaize. Het is echter de bedoeling dat zo snel mogelijk alle supermarkten van de keten er aansluiting bij vinden.

 

Binnen het project krijgen sociale verenigingen de mogelijkheid om verse producten in snelverkoop, onverkocht vers brood en droge voeding waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is overschreden op te halen bij Delhaize. Momenteel worden zo dagelijks 23 verenigingen geholpen. Per supermarkt worden er ongeveer 150 maaltijden per dag aangeboden.

 

"De winkels kunnen op een verantwoorde manier hun onverkochte goederen van de hand doen en ze helpen de liefdadigheidsorganisaties om hun voorraad voedingswaren aan te vullen. Voor liefdadigheidsorganisaties is dit een eenvoudige en veilige manier om voedsel te recupereren en de minderbedeelden het hele jaar door maaltijden aan te bieden", stelt Delhaize. Het einddoel is om tegen 2020 100 procent van de doneerbare goederen te verdelen onder de verschillende verenigingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour blijft marktaandeel verliezen in Frankrijk

13/12/2017

Dat CEO Alexandre Bompard voor een grote uitdaging staat bij Carrefour, werd zopas nog eens bevestigd door de nieuwste cijfers van Kantar Worldpanel. Zijn keten was vorige maand immers de grootste verliezer qua marktaandeel in Frankrijk.

Nederland en België blijven zorgenkindjes voor gescheiden Metro

13/12/2017

De Duitse foodretailgroep Metro zegt in zijn eerste jaar sinds de afsplitsing van zijn non-foodactiviteiten een solide basis voor nieuwe groei te hebben gelegd. De Benelux blijft nochtans een rem op die groei zetten. 

 

70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen zeventig banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Binnenkort een taks op vlees: wordt vlees de nieuwe tabak?

12/12/2017

Binnen de tien jaar komt er een vleestaks die vleesverbruik moet ontmoedigen, menen onderzoekers en parlementairen van over de hele wereld. De snelle groei van de vleesconsumptie heeft immers ernstige gevolgen voor klimaat en gezondheid.

 

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oetker, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Back to top