Delhaize lanceert voedselrecuperatieproject bij alle supermarkten

Delhaize lanceert voedselrecuperatieproject bij alle supermarkten

Delhaize heeft in 26 supermarkten een voedselrecuperatieproject gelanceerd dat moet ervoor moet zorgen dat minder onverkocht voedsel in de vuilnisbak belandt. Tegen 2020 moet 100 procent van de restvoeding geschonken worden aan sociale verenigingen.

150 maaltijden per dag per supermarkt

Naast de 26 supermarkten loopt het proefproject ook in de distributiecentra in Ninove en Colfridis en bij een groot aantal van de zelfstandige winkels van AD Delhaize en Proxy Delhaize. Het is echter de bedoeling dat zo snel mogelijk alle supermarkten van de keten er aansluiting bij vinden.

 

Binnen het project krijgen sociale verenigingen de mogelijkheid om verse producten in snelverkoop, onverkocht vers brood en droge voeding waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is overschreden op te halen bij Delhaize. Momenteel worden zo dagelijks 23 verenigingen geholpen. Per supermarkt worden er ongeveer 150 maaltijden per dag aangeboden.

 

"De winkels kunnen op een verantwoorde manier hun onverkochte goederen van de hand doen en ze helpen de liefdadigheidsorganisaties om hun voorraad voedingswaren aan te vullen. Voor liefdadigheidsorganisaties is dit een eenvoudige en veilige manier om voedsel te recupereren en de minderbedeelden het hele jaar door maaltijden aan te bieden", stelt Delhaize. Het einddoel is om tegen 2020 100 procent van de doneerbare goederen te verdelen onder de verschillende verenigingen.

Tags: