Delhaize verkoopt CO2-neutrale bananen

Delhaize verkoopt CO2-neutrale bananen
Delhaize

Sinds kort biedt Delhaize Be-climate bananen aan, die 100% koolstofneutraal zijn. Naar eigen zeggen is het ook een Europese primeur. De actie past in de missie van de supermarktketen om tegen eind volgend jaar koolstofneutraal te zijn.

 

Primeur

Om tot 100% CO2-neutrale bananen te komen, heeft de supermarktketen eerst en vooral de hele productieketen in kaart gebracht. Vervolgens werd de CO2-uitstoot bij elke stap zoveel mogelijk gereduceerd via duurzamer transport, het aanwenden van groene energie en milieuvriendelijke verpakkingen. De resterende uitstoot wordt gecompenseerd door klimaatbeschermingsprojecten te ondersteunen, zoals een drinkwaterproject in Cambodja en een herbebossingsproject in Peru. Delhaize wil op basis van dit project ook andere fruitsoorten en groenten koolstofneutraal maken. Daarbij denkt de retailer in de eerste plaats aan aardbeien.

 

De inspanningen van Delhaize passen in het zogeheten Lion’s Footprintprogramma, dat de strijd aanbindt tegen overtollig plastic, CO2-uitstoot en voedselverspilling en alzo de ecologische voetafdruk van het bedrijf wil terugdringen. Eind 2021 wil de supermarktketen koolstofneutraal zijn.