Documentaire gunt blik achter de schermen bij Jumbo

Jumbo

In een uitgebreide documentaire geeft Jumbo een inkijk in de dagelijkse werking van het familiebedrijf. De film duidt strategische keuzes uit het verleden en onthult ook de ambities en toekomstdromen van de supermarktketen.

 

Sluitstuk van jubileumjaar

Met de documentaire ‘Jumbo – 100 jaar familie. Elke dag beter’ sluit het honderdjarige familiebedrijf haar jubileumjaar af. De makers volgden het afgelopen jaar verschillende medewerkers en betrokkenen, waaronder een filiaalmanager, een chauffeur, CEO Frits van Eerd en Team Jumbo-Visma schaatser Sven Kramer.

 

De film gunt kijkers een blik achter de schermen in het bedrijf. Niet alleen geeft de documentaire een indruk van het dagelijkse reilen en zeilen van de supermarktketen – met een werkdag die voor de medewerkers in het distributiecentrum al om 02u20 ’s ochtends begint – maar ook geven topman Frits van Eerd en grondlegger Karel van Eerd duiding bij strategische en persoonlijke keuzes uit het verleden.

 

Eerbetoon

“We horen vaak dat mensen erg benieuwd zijn naar hoe onze organisatie reilt en zeilt. De documentaire brengt dit alles fraai in beeld”, zegt Frits van Eerd. “Toch gaat de film voor ons over veel meer, namelijk het bouwen van een levenswerk, over een droom die werkelijkheid wordt. Met inmiddels al zo’n 100.000 medewerkers werken we er elke dag hard aan om boodschappen doen steeds een stukje leuker te maken. Het zijn onze ‘Jumborianen’ die zich hier met hart en ziel voor inzetten en daarom is deze film vooral ook een eerbetoon aan hen.”

 

De bijna twee uur durende documentaire is beschikbaar op de streamingplatforms VTM Go in Vlaanderen en Videoland in Nederland. Hieronder kan je de trailer bekijken.