Drie nieuwe vestigingen en warm eten voor Wasbar

Drie nieuwe vestigingen en warm eten voor Wasbar

Wasbar, het blurringconcept waar je iets eet terwijl je de was doet, breidt uit: nog deze zomer verhuist het Gentse vlaggenschip en komen er twee nieuwe vestigingen bij in Antwerpen. Je kan er voortaan ook ’s avonds terecht.

 

De juiste richting gevonden

Nieuwe eigenaar Top Brands, de holding achter onder meer Pizza Hut, Boulangerie Paul en pas ook Ellis Gourmet Burger, duwt het gaspedaal in bij Wasbar: het concept, dat in 2013 werd opgestart door Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde, is na tal van testen en onderzoek klaar voor een nieuwe uitrol, meent CEO Stef Meulemans.

 

“Wij zijn meer dan ooit klaar om met Wasbar de grote sprong te maken. Sinds we het concept hebben gekocht, hebben we heel verschillende soorten locaties en foodconcepten uitgeprobeerd. Ondertussen weten we welke richting we uitmoeten met het concept en wat onze ideale locaties zijn, die gaan we nu de komende maanden uitrollen”, aldus Meulemans.

 

Nieuwe locaties en openingsuren

In Gent verhuist Wasbar zijn vlaggenschip dan ook naar een nieuwe, passendere locatie: vanaf september is het wassalon-restaurant te vinden in de Kalandestraat, waar vroeger River Woods was gevestigd. De locatie is volgens Meulemans beter, want “hét ontbijtplein van Gent” trekt behalve studenten ook lokale bewoners, shoppers en toeristen aan.

 

Antwerpenaren kunnen deze zomer dan weer terecht in twee nieuwe vestigingen: op 16 juli opent een nieuwe Wasbar op de Melkmarkt, terwijl er eind augustus een aan de Graanmarkt de deuren opent. Na deze openingen zal de teller op vijf Wasbars staan. Gentenaren zullen het deze zomer wel zonder Wasbar moeten stellen, want de vestiging op de Nederkouter sluit al op 12 juni. 

 

Het aanbod breidt ook in de Wasbars zelf uit: er komen nieuwe openingsuren, waardoor mensen voortaan ook ’s avonds in de wassalons terecht kunnen voor een warme maaltijd en een volledig nieuw foodaanbod.