Ellis Gourmet Burger vindt nieuwe eigenaars

Ellis Gourmet Burger vindt nieuwe eigenaars
Foto: Shutterstock

Fastfoodholding Top Brands en investeerdersgroep Gimv zijn de nieuwe eigenaars van Ellis Gourmet Burger. Samen met medeoprichter Thierry Canetta willen ze de Belgische burgerketen verder helpen uitbreiden.

 

Partners voor internationale expansie

Een halfjaar geleden gaf Canetta al aan De Tijd te kennen dat hij financiële partners zocht om de internationale groei van burgerketen Ellis mee te ondersteunen. Vandaag schrijft de zakenkrant dat hij die partners heeft gevonden in Gimv en Top Brands. "Gourmet burgers" zijn de laatste grote trend in het horecalandschap en Top Brands, al masterfranchiser van onder meer Pizza Hut en Bakkerij Paul, en Gimv zien er blijkbaar brood in. 

 

De nieuwe eigenaars willen zorgen voor verdere expansie op de markten waar de keten aanwezig is: België, Nederland en Frankrijk. Canetta ziet ruimte voor op zijn minst dertig vestigingen op de Belgische thuismarkt, maar wil op termijn ook naar Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Beide overnemers hebben het in eerste instantie wel iets bescheidener over “een verdere professionalisering van de keten en een verder groeitraject, in eerste instantie in de drie landen waar Ellis al aanwezig is”, aldus De Tijd.

 

Top Brands en Gimv krijgen dankzij de overnamedeal een meerderheidsbelang in de restaurantketen, terwijl medeoprichters Thierry Canetta en Amaury Hendrickx een minderheidsparticipatie behouden. Vorig jaar boekte Ellis Gourmet Burger met zijn 25 vestigingen een omzet van 24 miljoen euro.