Foodmaker opent flagship op de Meir

Foodmaker

Foodmaker heeft grote plannen: binnenkort opent de specialist in gezonde snacks een nieuwe vestiging op de Antwerpse Meir. Dat is een nieuwe stap in het doel om volgend jaar de omzet te verdubbelen.

 

“Ideale locatie”

Met de opening van de nieuwe vestiging op de Meir keert Foodmaker terug naar de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen. Het filiaal op de De Keyserlei moest recent door afbraakwerken van de Antwerp Tower noodgedwongen sluiten. Tot voor kort konden Antwerpenaren nog terecht in het filiaal op de Melkmarkt, maar ook die vestiging sloot recent de deuren. Ze wordt vervangen door een nieuw en veel groter filiaal aan de Meir 27, een hoekpand waar voordien Replay gevestigd was. De opening van het nieuwe restaurant is voorzien in december.

 

"In een stad als Antwerpen is plaats voor een grote vestiging van Foodmaker. Daarom besloten we het kleinere filiaal op de Melkmarkt te sluiten en zo opnieuw ruimte te maken voor een echte flagshipstore. Het pand op de Meir is een ideale locatie voor onze nieuwe plannen,” zegt een ambitieuze CEO Lieven Vanlommel. Hij wil in 2019 de omzet verdubbelen. De komst van het nieuwe filiaal is dus een belangrijke stap in deze expansieplannen.

 

De slaatjesproducent vergrootte afgelopen jaar gevoelig zijn voetafdruk in de foodretail, onder meer dank zij een verstevigde samenwerking met Delhaize. In verschillende supermarkten van de keten is nu een Foodmaker saladbar gevestigd. Bovendien baat Foodmaker het ‘Fresh Atelier’ concept uit in het nieuwste supermarktmodel dat Delhaize vorige maand voorstelde in Nijvel.